FK Igalo 1929 gostuje u Beranama

FK Igalo 1929 gostuje u Beranama

664
0
Podijeli

ofk igalo loptaU okviru 22.kola Druge Crnogorske Fudbalske lige, fudbaleri FK Igala 1929 u nedelju na stadionu “pod Bogavskim brdom” gostuju ekipi Berana. Tim povodom u prostorijama kluba održana je redovna press konferencija na kojoj je govorio desni bek Drago Bumbar.

– Očekuje nas još jedna teška utakmica, obje ekipe se nalaze u sredini tabele i žele pobjedu u ovom duelu. Ekipa je spremna i u Berane idemo sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Sada nam je najvažnija utakmica protiv izuzetno dobre ekipe Berana, a poslije ćemo da mislimo o ostalim rivalima. Spremni smo i moramo prekinuti loš niz rezultata –  kaže za klupski sajt Drago Bumbar.

Picerija i restoran

Pred duel sa Beranama stručni štab FK Igala 1929 se suočava i sa kadrovskim problemima. Zbog povreda u sastavu sigurno neće biti Kovacevića, Vuckovića i Byeongkuka, dok su ostali igrači u kombinaciji za tim od koga se očekuje da ostvari trijumf u duelu sa Beranama.

Meč se igra na stadionu “pod Bogavskim brdom” sa početkom u 15 časova i 30 minuta, a vodiće ga nikšićki arbitar Dragan Mijušković.

Inače kao jedan od najstarih sportskih klubova u Herceg Novom OFK Igalo koji je osnovan 6. decembra 1929.godine, na novoj osnivačkoj skupštini koja je održana u prostorijama hercegnovske opštine dobio je ime FK Igalo 1929.

Za novog predsjednika Upravnog odbora izabran je Dejan Radulović, dosadašnji član Uprave, dok je za predsjednika Skupštine imenovan Vladimir Dželetović.

U odluci o osnivanju navedeno je da je novi klub amaterski sportski klub, a njegovi osnivači su Opština Herceg Novi sa osnivačkim udjelom od 55 odsto, a drugi dio vlasništva sa osnivačkim udjelom od 45 odsto bivši sportisti, prijatelji kluba i ostala fizička lica.

To je odlučila skupština kojom je presjedavao Vladimir Dželetović sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti koji je predložio osnivačku skupštinu sa ciljem da usklade normativna klupska akta sa Zakonom o sportu Crne Gore 2011. godine što do sada ljudi koji su vodili OFK Igalo i nadležni u Opštini nisu uradili.

Dželetoviću je predloženo da Skupština ima  24 člana  ali je dogovoreno da ih bude 17. Skupština je potom uz prisustvo brojnih zainteresovanih građana, uglavnom fudbalera i starih fudbalskih radnika izabrala Vladimira Dželetovića za predsjednika Skupštine. Izabran je i sedmočlani Upravni odbor u kome su: Dejan Radulović (predsjednik), Stefan Vukićević, Ognjen Karadžić, Nenad Lazović, Pavle Ćuković, Jovan Vukalović i Krsto Perović.

Usvojen je novi statut kluba. Iz budžeta Opštine za početak rada FK Igalo 1929 opredjeljeno je hiljadu eura.

Izvor: FK Igalo 1929

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code