Fontane i česme u Herceg Novom: Vandali ciljaju onu u Ilijinom parku

Fontane i česme u Herceg Novom: Vandali ciljaju onu u Ilijinom parku

2109
10
Podijeli

Fontana u Ilijinom parku u Igalu već nekoliko dana ne funkcioniše na propisan način. Odvodne instalacije nijesu dobro umrežene, voda se sliva oko fontane na stazu za pješake i ispod klupa gdje stvara velike lokve i blato, pa je pojedinim klupama nemoguće prići.

ilijin park igaloNadležni u Opštini su, kada smo im skreunli pažnju, kazali da su upoznati sa ovim problemom. U koordinaciji Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju i Agencije za izgradnju i razvoj grada fontana u Ilijinom parku biće očišćena, biće obavljeno pjeskaranje i promijenjene sve česme.

Picerija i restoran

– Na žalost, problem se ponavlja. Prije dva mjeseca je preduzeće “Komunalno-stambeno” po nalogu nadležnog Sekretarijata završilo hortikulturno uređenje parka, a potom su radnici preduzeća “Vodovod i kanalizacija” zamijenili polomljene česme. U ovom kratkom periodu česme su opet polomljene, zbog čega se voda ne može zatvoriti, pa dolazi do neodgovornog trošenja i izlivanja  iz fontane. Osim toga fontana je išarana. Takvo stanje, prouzrokovano je  vandalskim ponašanjem nesavjesnih pojedinaca, evidentirano je i biće sanirano – obećavaju nadležne opštinske službe.

U Herceg Novom postoji nekoliko uređenih fontana: u Parku Boke, Ilijinom parku, u parku kod “Pošte” i kod zgrade “Novljanka”. O njihovom održavanju brine Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju, preduzeća “Komunalno-stambeno” i “Vodovod i kanalizacija”.

Javne česme na kojima je voda ispravna za piće nalaze se na Trgu Belavista, na raskrsnici Njegoševe ulice sa Partizanskim putem i u Omladinskom parku u Igalu. Uređene česme u centru grada na kojima voda nije ispravna za piće su na Karači, kod tvrđave Forte Mare i kod crkve na Toploj. O tome na tim mjestima postoji i obavještenje. Takođe, postoje brojne česme duž rivijere i u prigradskim naseljima.

– Analiza kvaliteta vode radi se redovno. Posljednja je urađena prije 20 dana i u skladu sa rezultatima istaknute su zabrane na svim javnim česmama za koje je utvrđeno da voda nije dovoljno kvalitetna da bi se mogla piti – kažu nam u lokalnoj upravi.

Voda u fontanama nije ni predviđena za piće, pa je o ispravnosti suvišno govoriti.

10 Komentari

 1. Na kamere nije potrebno bacati pare,jer se niko ne smije kazniti,nego treba samo popraviti i ćutati dokle god uprava grada zavisi od građana i niihovoga raspoloženja.
  0  0
 2. Sramota je da ova fontana izgleda tako kako izgleda. Nažalost, tako izgleda zadnjih 15 godina. Sam Ilijin park je dosta frekventan, pogotovo u sezoni. Tu je i autobusko stajalište, glavna saobraćajnica prolazi pored…
  To je prostor koji bi trebao da ostavlja skroz drugi utisak na turiste i zadnja slika koju vide prije nego sjednu u taksi ili bus i krenu svojim domovima.
  Mislim da bi fontani trebalo vratiti stari sjaj koji ja , nažalost, pamtim samo sa slika. Kolika su sredstva potrebna to ne znam, obzirom da kanalizacija za odvod vode ima neki ozbiljniji problem. Nikada nije radila kako treba.
  1  0
 3. Vise se niko i ne sjeca kako je izgledala fontana u ilijinom parku..nije stvar u vandalima nego u nemarnosti nadleznih koji trebaju da istu odrzavaju.
  0  0
 4. Kada bi investirali 100 EUR u kameru, uštedili bi dosta para godišnje na česmama.
  Onda bi oni koji ih uništavaju trebali sami da nadoknade štetu.
  To jedino ne bi odgovaralo nekome ko zarađuje na česmama.
  0  0
 5. Zaboravili ste pomenut javnu cesmu sa pitkom vodom u parku Sima Matavulja sto je takodje centar grada. I vodite racuna kad pisete jer neke od fontana je sramotno nazvat uredjenim.
  0  0
 6. …oni su upoznati i oni će to popraviti,kao što su nama došli Izboraši da očiste šut sa puta ,a komunalna nije ni pitala ko je to na sred puta nabacao,a svi znaju toga njihovoga.
  0  0
 7. Nemojte više da se sramotite i objavljujete da neko lomi i uništava društvenu imovinu po gradu.Dajte ostavke ili kažite ko treba drugi da to reguliše.Čini mi se da su ovi zvani vandali aktivisti i saradnici nekoga većega,a možda se varam.Možda?Ali, sigurno nije obična poganština.
  0  0

Ostavite komentar

*

code