Foto: „Adrenalinski dan“ na padinama Orjena

Foto: „Adrenalinski dan“ na padinama Orjena

886
0
Podijeli

adrenalinski dan 211215 1 Kod planinarskog doma „Za Vratlom“ organizovan je „Adrenalinski dan“, prvi događaj u okviru dvomjesečnog programa „Podigni glavu – otkrij Orjen“. Mnogi su se isprobali u atraktivnim, ali ujedno, bezbjednim adrenalinskim disciplinama.
Organizator PK Subra pobrinuo se da kroz instrukcije neumornog aktiviste Danila Brajovića predoči učesnicma osnovne informacije o ovom sportu i mjerama sigurnosti. Potom se šarolika grupa od dvadesetak ljubitelja sportskog penjanja i znatiželjnika uputila do Miškovića grede, omiljenog poligona za vertikalne sportove.
Iako stiže kalendarska zima i neobično je toplo vrijeme, bez snijega, ipak je uspješno realizovan program. Neki su se bavili fotografisanjem, a neki prvi put iskusili vertikalne sportove.
Iz „Subre“ čine sve kako bi Orjen što bolje predstavili strancima i domaćem stanovništvu i upravo zbog toga su se rado odazvali sastavljanju zajedničkog kalendara dešavanja za zimu 2015-2016. Uslovi za boravak u Domu „Za Vratlom“ su izvrsni, u rangu motela i planinari pozivaju Novljane i ostale goste da tu povoljnost više koriste.

Naredni događaj iz programa „Podigni glavu – otkij Orjen“ je kićenje kleke i lovorike, što je stari bokeški običaj. Ovu tradiciju je „Subra“ obnovila još 90-ih godina prošlog vijeka.
– Događaj je osmišljen prvenstveno za naše najmlađe, koje pozivamo da iduće nedjelje, 27. decembra, izvuku roditelje iz kuće, uhvate ih za ruku i izvedu kod planinarskog doma „Za Vratlom“ (1160 m), gdje će biti organizovan kraći prigodni program.-poručuju iz „Subre“.
Program „Podigni glavu – otkij Orjen“ odvijaće se tokom decembra 2015, odnosno januara i februara 2016., na više lokacija u hercegnovskom zaleđu, gdje će se realizovati čak 16 raznorodnih dešavanja. Koordinator programa je Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code