Foto: Akcija “Očistimo Herceg Novi za jedan dan”

Foto: Akcija “Očistimo Herceg Novi za jedan dan”

2736
4
Podijeli

Oko 500 učesnika okupilo se jutros na četiri lokacije u ekološkoj akciji „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“. Na kraju Igala, bilo je najviše djece, iz osnovnih i srednje škole, izviđači “Orjena”, djeca iz Dnevnog centra.

akcija ciscenja hn 270516 1Prema riječima sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića, zadovoljni su odzivom učesnika i tokom realizacije akcije. Opština već planira sljedeću akciju:

Picerija i restoran

– Krajem juna pozvaćemo građane da izađu i očiste okolinu svoje zgrade ili dvorišta. Komunalna preduzeća biće spremna i po pozivu će dolaziti da pokupe otpad. Plan je da to bude masovna akcija, da pokažemo da možemo, da volimo i na ovakav način svoj grad – navodi Peulić.

ilija peulic 3Poruka nesavjesnim građanima je da vode računa o životnoj sredini, jer od nje svi živimo i koliko mi pazimo nju i ona će nas. Moramo resurse čuvati – poručuje Peulić.

Rad na otvorenom umjesto u kancelarijama, izabralo je samo 40-ak zaposlenih u Opštini i njenim preduzećima.

Predsjednik Odreda izviđača Orjen, Saša Đedović, kaže da se sa grupom odazvao akciji, iako zbog obaveza u školi nije mogao prisustvovati veći broj djece.

akcija ciscenja hn 270516 3– Pokupili smo plastiku, konzerve, razni otpad i od toga ćemo napraviti veliku skulpturu da vide građani šta se sve baca i da ubuduće vode računa o ekologiji i okolini u kojoj živimo – kaže Đedović.

akcija ciscenja hn 270516 4On smatra da bi ovakve akcije trebalo češće da se održavaju, ne samo po plažama već i u naseljima.

– Vikendom možemo izaći svi dva sata i da očistimo grad, a i da se družimo. Tako bismo dali podsticaj da ne zagađujemo okolinu i da bude što manje otpada – predlaže Đedović.

alen lalovacAkciji su se pridružili i đaci iz Osnovne škole Milan Vuković i SMŠ Ivan Goran Kovačić. Profesor Alen Lalovac smatra da je akcija dobra i da se na ovaj način podiže svijest mladih.

– U akciji učestvuje 15-ak učenika OŠ Milan Vuković i oko 65 njih je iz srednje škole. Pokupili smo gomilu plastičnih ambalaža, kesa, raznog granja, limenki, ali i stakla, što je zaista problem pred sezonu koja dolazi – smatra Lalovac.

akcija ciscenja hn 270516 2Mehanizacija “Čistoće” i “Krušo” doo čistili su blatnu plažu koja je zatrpana  muravom. Akcija je organizovana na još tri lokacije, Kameno – pješačka staza ka Tajnom brdu, Baošići i Bijela – istočna kapija Brodogradilišta i Bijelska vala.akcija ciscenja hn 270516 5

4 Komentari

  1. Izašli smo jednom nogom iz sistema u kome su svi radili za one koji su maslo mazali,a sad ulazimo u onaj u kome svako za sebe treba da radi da bi imao onoliko koliko zaradi,ako shvati sistem,a ako ne neka radi po svome i neka ga svi koriste.Za sve je neko zadužen,odgovoran i sve građani i to dobro plaćaju.Poštovanje svih propisa je najveći doprinos državi i svome mjestu,zajednici,čistoći,redu…Ne lažite đecu.
    0    0
  2. Moje djete ce izaci kad vidim sefove, nacelnike I ostale sa rukavicama I dzakovima u akciji!!!Do tada je dovoljno sto smo ga vaspitali da I najmanji papiric baci u kantu!
    1    0

Ostavite komentar

*

code