Foto: Biciklistički spektakl u Splitu i novi uspjeh crnogorskih biciklista

Foto: Biciklistički spektakl u Splitu i novi uspjeh crnogorskih biciklista

587
0
Podijeli

biciklisticka trka split 210316 1Višestruki šampion Hrvatske Filip Turk bio je spretniji u cilju, ali ne i bolji od crnogorskog šampiona Demira Mulića u biciklističkoj trci XCM Atrium spring trophy u Splitu. U konkurenciji blizu 200 takmičara iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, na 300 metara od cilja, u finišu trke, Mulić je imao 100 metara prednosti i previdio ciljnu liniju koja je bila na vrhu tvrđave Klis. To je iskoristio iskusni Hrvat i sa par sekundi prednosti pobijedio.
I pored ovog propusta vijorila se crnogorska zastava na svečanom podijumu legendarne Kliške tvrđave, stare preko 2000 godina. Pored Mulića, da bi primili pobjedničke pehare iz crnogorske ekipe bili su još Milija Gojak, koji je bio najbolji u kategoriji „UNDER- 23“ kao i najbolji  junior, Stefan Bajčeta.

Pehara i podijuma za crnogorsku reprezentaciju bilo bi više da kadet Rijad Gorčević u završnom dijelu trke, kada je imao veliku prednost, nije dobio gumi-defekt. Najveći peh imao je Pljevljak Goran Cerović, koji je najveći dio trke, od starta bio u društvu Turka i Mulića i kada se očekivala dvostruka pobjeda crnogorskog para Cerović je dobio gumi defekt i morao da odustane.
Opšti utisak je da su oganizatori, Biciklisticki klub ,,SPALATIUM” i  Biciklisticki savez Splitsko- dalmatinske Županije bili pravi domaćini i odlični organizatori.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code