Foto: Čak 80 torti za osmjeh za djecu u Bijeloj

Foto: Čak 80 torti za osmjeh za djecu u Bijeloj

3061
5
Podijeli

torta za osmjeh 8Pojedinci, nevladine organizcaije, Opštine Herceg Novi, Kotor i Bar, brojni privrednici, gosti iz Makedonije i Slovenije, političke partije i drugi donatori darivali su mališanima Dječjeg Doma Mladost u tradicionalnoj akciji Omladinskog centra, čak 80 najmaštovitijih i najukusnijih torti. Ružno vrijeme i broj 13 nijesu pokvarili radost u Domu:

torta za osmjeh 21– Zaštićeni smo dječijim smijehom bolje nego što bi bili potkovicama, crvenim koncem, bijelim lukom i ostalim, jer ovo je 13. “Torta za osmjeh”. Neki ljudi imaju strah od broja 13, ali postoji čak i latinski naziv za tu fobiju. Dugačak je i komplikovan za izgovaranje. Grade se zgrade bez 13. sprata i aerodromi bez 13. piste, od ovog broja se čuvaju raznim amajlijama. Meni lično broj 13 je srećan, a i da nije opet smo svi ovdje sigurni uz ovoliko osmjeha jedan baksuzluk nam ne može ništa – kaže u ime organizatora Milijan Mijović.

Picerija i restoran

torta za osmjeh 19On se zahvalio i pozdravio od nedavno penzionisanog direktora Dječijeg doma Mladost, Borivoja Đukanovića, koji je podržavao sve akcije Omladinskog centra od samog početka prije 15 godina. Tako su proteklih 12 godina sakupili četvorocifren broj torti. Kao znak zahvalnosti Mijović mu je uručio zahvalnicu.
Đukanović je kazao da su njegov prijatelj Milijan Mijović i Omladinski centar zaista zaslužili posebnu pažnju i zahvalnost na saradnji ne samo u akciji Torta za osmjeh, već i u drugim koje su doprinijele vaspitanju i obrazovanju djece u Domu.

torta za osmjeh 22– Zahvaljujem se svima vama koji dugo vremena ne žalite ni truda niti sredstava da našoj djeci izmamite osmjeh na lice i donesete im sreće. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i da će moj nasljednik koji dugo godina radi u Domu, nastaviti uspješnu saradnju. Mojoj dragoj dječici želim mnogo sreće, da brzo rastu i da budu dobri – kazao je Đukanović uz zhavlnost i medijima koji su pratili aktivnosti Doma.

torta za osmjeh 23Novi direktor Doma, Vladimir Delić takođe je zahvalio u ime djece i osoblja ove ustanove na velikom odazivu akciji. On je posebno pozdravio prijatelje iz Slovenije i Makedonije koji dolaze više godina u Bijelu, očekujući nastavak dobre saradnje.
Štićenici i gosti Doma danas su prkosili ružnom vremenu. Dobru atmosferu potpunili su i članovi klape Stari Kapetan, uz čiju muziku su djeca igrala. Svako je probao jednu ili više torti, a djeca su služila goste.

5 Komentari

 1. Bravo za akciju!!Smatram da treba integrisati djeci uz Doma sto vise u svakodnevni zivot grada.I ovo je lijepo,ali zahtjeva malo ,,up date,,a.Npr.organizovanje torte mjesecno ili kad je kome
  od njih rodjendan,ili svake nedelje da im bude slatko,kad se mi gostimo sa najblizima.To je stalna briga,a ovo su ,,dogadjaji,, kojima,kazem ,svaka cast!
  0  0
 2. SVE POHVALE ZA MILIJANA SVSKE GODINA SE UVECAVA BROJ TORTI I OFLAZAK U POSJETU DIJECIJEM DOMU,MADA BI TREBALO MALO CESCE ORGANIZOVAT OVAKVE AKCIJE,NE MORAJU SAMO TORTE…..
  0  0
 3. Za “Ja” : uvijek ista prica i prosle godine ste se prepucavali oko toga!Ma sta ko ce ih pojesti, sta se ti brines?Pojesce ih djeca, gosti, domacini, zaposleni……sto u svemu nalazite manu?Pohvalite akciju, recite koju lijepu rijec, Milijan godinama organizuje ovaj dogadjaj, pa bar to pohvali!
  0  0
 4. Sve pohvale,lijepo je mislit i na ovu djecu,trebalo bi i cesce
  organizovat odlaske u dijeciji dom,malo razveselit tu djecu,krenimo u nove pobjede,bravo Milijane
  0  0

Ostavite komentar

*

code