FOTO: ČEKAMO TURISTE, A ŠTO RADIMO?

FOTO: ČEKAMO TURISTE, A ŠTO RADIMO?

92
0
Podijeli

Iako su sva tri hercegnovska preduzeća Čistoća, Stambeno komunlano, kao i Vodvod dobili najviše zadataka koje valja obaviti u pripremi turističke sezone, a njihovi rezultati sve vidljiviji, stanje uz obalu i dalje je prilično problematično.

Tim koji se bavi pripremom turističke sezone, naparavio je obiman program mjera i aktivnosti za pripremu turističke sezone 2015. godine. Program je sačinjen na osnovu podataka dobijenih od nosilaca komunalnih aktivnosti, JP „Morsko dobro”, organa i službi na lokalnom nivou, a prevashodno se odnose na komunalnu infrastrukturu i uređenje, koji čine okosnicu turističkog proizvoda. Ipak, ovih dana prvi turisti i mještani svjedoci su letargije i uspavanosti onih koji žive, ili ubiraju prihod sa obale.
I fotografije koje smo proteklih dana zabilježili, uglavnom, u Igalu, to potvrđuju. Plaže su još neuređene, kod objekta Marka Salatića i dalje se izliva kanalizacija na kupalište čiji je on zakupac i nikako ne uspjeva da nadležne natjera da to spriječe. Smeće je nagomilano uz barke, koje još nisu dotakle more, stabla posječena ili iščupana, zarđala stepeništa i ograda uz šetalište, dotrajao mobilijar, izlomljene betonske ponte…
Najružnija slika je svakako centar Igala, kod bivšeg hotela Tamars, plato je zapušten i neuređen, a pored šetališta je smeće i ovakav izgled ne može biti preporuka za mjesto koje pretenduje da bude centar zdravstvenog turizma.
Komunalni redari, odnosno policija, morala bi biti energičnija i narediti vlasnicima ili zakupcima privremenih objekata i plaža, da ih upristoje. Neshavtljivo je da mnogi zakupci ni sredinom maja još nisu pripremili plaže za kupače. Najava loše sezone, ne znači da će se ostvariti, a ne može ni biti opravdanje za sporost ili potpuno odsustvo akcije na njenom pragu.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code