Foto: Čovjek kome sezona kupanja traje 12 mjeseci

Foto: Čovjek kome sezona kupanja traje 12 mjeseci

2486
2
Podijeli

dragan jovanovic kupanje 030416 1Član kotorske “Vjeverice” i Triatlon kluba “Kotor”, Dragan Jovanović, ne propušta niti jednu trku, ili planinarsku turu u svom gradu, kao ni u Herceg Novom. Redovno je dolazio svakih petnaest dana na Novsku ligu trčanja, bio je u februaru na 2. Novskoj skalinadi, a danas na 3. Novskom duatlonu, kojim je otvorena nova triatlon sezona. No, svaki put poslije trke, Dragan Jovanović bi završio u moru. Bez obzira, je li bura, jugo, kiša, sunce, on ne odustaje od morskog rituala.

Dok su se mnogi napolju ježili od hladnoće Dragan je u januaru i februaru plivao na plaži Žalo, kada je more bilo samo 12 stepeni. A danas, kada je 4 stepena toplije, uskočio je u Igalu u vodu dva puta. Prijalo mu je poslije duatlona, odnosno trčanja 5 km, vožnje bicikom 20 km, pa opet trčanja 2,5 km.

Picerija i restoran

Čim je, nakon sat i 8 minuta, prošao cilj na Škveru, vratio se opet trčeći do Igala, po bicikl. No, nije propustio da zapliva. Iako u poznatom plićaku u Igalu to i nije bilo baš pravo plivanje.

U svakom slučaju, Draganu je godilo nakon trkačke i biciklističke ture, u kojoj je inače osvojio dvije medalje u svojoj i muškoj crnogorskoj kategoriji. U ukupnom plasmanu bio je osmi.

–      Moglo je i bolje, ali trka je trka, a u moru je guštanje – kazao nam je Dragan sa osmjehom dok je izlazio iz, za većinu nas, hladne vode.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code