FOTO: CRNOGORSKI TRIATLONCI U EKSPEDICIJI I POLUMARATONU NA KORČULI I SPLITU

FOTO: CRNOGORSKI TRIATLONCI U EKSPEDICIJI I POLUMARATONU NA KORČULI I SPLITU

172
0
Podijeli

Članovi Triatlon kluba Herceg Novi i Triatlon kluba Podgorica učestvovali u ekspediciji “Izazov Marco Polo-Korčula” i ” Split Half Marathon”.

Na Korčuli je proteklog vikenda peti put održano takmičenje u Olimpiskom triatlonu 1,5km-plivanje, 40km-bicikl, 10km-trčanje. Ova trka se smatra i početkom triatlon sezone.
Domaćini su pored glavne trke organizovali i sprint triatlon trku pojedinačno i za štafete, supersprint trku za štafete, humanitarnu uličnu trku na 10km kao i štafetnu trka za korčulanske osnovce.
U glavnoj trci učestvovalo je 35 takmičara, od kojih 6 iz Crne Gore, Luka Čupić, Goran Daničić, Predrag Petrović, Marko Butulija (članovi TK Herceg Novi) i Igor Majer, Dušan Milošević (članovi TK Podgorica.)
– Na samom startu se osjetila draž sporta a to je da stojite rame uz rame sa najboljim triatloncima Balkana. Većina ekipe je bila neravnopravna u toj borbi ali bitno je učestvovati – opisuju iz TK Herceg Novi. A evo i kako je sve prošlo:
Start-PLIVANJE-plivaju se 2 kruga po 750m i odmah nakon prvog kruga se odvajaju favoriti i kreću u daljnju borbu.
BICIKL-u ovom dijelu trke kao i u plivačkom odvojila se prva grupa koja je bila i najjača. (Ognjen Stojanović, Csabo Rendes, Jacopo Butturini, Matija Meden i Matija Lukina). Staza je bila dosta zahtjevna.
TRČANJE-na trčanju se pored dosta brdovite staze riješila misterija pobjednika. Pobjednik u muškoj konkurenciji je bio Ognjen Stojanović (Triogy Racing-Novi Sad) vrijeme 1h 50min 12sec a u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sonja Škevin (TK SWIBIR) sa vremenom 2h 14min 14sec.
Član TK Herceg Novi, Luka Čupić je zauzeo 14-to mjesto u veoma jakoj konkurenciji sa vremenom 2h 8min 1sec. Ostali članovi su završili uspješno trku i neki napravili svoje lične rekorde.
Ostale rezultate možete pogledati na sledećem linku: http://grabarsport.hr/…/01%20%20Olimpijski%20triathlon%20
Nakon završetka trke nije bilo puno opuštanja već pakovanje, spremanje i lagano prema Splitu gdje je crnogorske triatlonce čekao Splitski polumaraton. Na polumaratonu im se pridružio i ostatak ekipe: Vitomir Milošević, Dragan Jovanović, Dejan Kurtović, Mladen Ilić i Petar Benderać, tako da je na startu bilo 9 članova TK Herceg Novi i 1 član (Dušan Milošević) iz TK Podgorica.
– Na samom startu, kako je domaćin obećao, moglo se vidjeti da će ovaj polumaraton biti pravo uživanje odnosno jedan lijepi izlet kroz, što bi rekli “cili” Split. Zahvaljujemo se Kristijanu Sindiku, Mladenu Levačiću i svima koji su podržali i ispratili ideju do kraja. Na startu sa najljepše rive krenuo je 381 trkač. Favoriti su se odmah odvojili, a ostali svako svojim tempom. Iskreno nije bilo lako trčati poslije dosta teške trke na Korčuli a bilo je i dosta toplo. Organizatori su nam pružili priliku da protrčimo kroz kasarnu Lora kao i atletskom stazom stadiona Poljud što je ostavilo utisak i dalo snagu za dalje. Nakon ovog poklona utrčali smo u još ljepšu Marjansku šumu koja nas je sakrila od sunca. Kilometar po kilometar do konačnih 21,1km i svi članovi su završili trku.
Pobjednik Splitskog polumaratona u muškoj konkurenciji je Henry Kemboi s vremenom 1:07:31, a kod žena je bila Agnes Chebet u vremenu 1:18:42.
U ženskoj konkurenciji treće mjesto je uzela atletičarka AK Nikšić Slađana Perunović. Članovi TK Herceg Novi i Triatlon Klub Podgorica su postigli zapažene rezultate. Dragan Jovanović (TK Herceg Novi) je osvojio 3 mjesto u kategoriji M35 i donio bronzanu medalju dok je u ukupnoj konkurenciji zauzeo 22. mjesto sa vremenom 1h27min36sec.
Ostali članovi iz Crne gore koji su pristizali sa dobrim palsmanima:

Picerija i restoran

-(29) Dušan Milošević (TK Podgorica) 1:28:25
-(33) Luka Čupić (TK Herceg Novi) 1:29:53
-(42) Vitomir Milošević (TK Herceg Novi) 1:31:16
-(59) Mladen Ilić (TK Herceg Novi) 1:35:41
-(145) Dejan Kurtović (TK Herceg Novi) 1:44:24
-(165) Goran Daničić (TK Herceg Novi) 1:47:12
-(193) Marko Butulija (TK Herceg Novi) 1:50:36
-( ) Predrag Petrović (TK Herceg Novi) 1:57
-(276) Petar Benderać (TK Herceg Novi) 2:00:01

Ostale rezultate možete pogledati na linku :
http://sportido.hu/…/8E00…/%24FILE/overal_results_split.pdf…

Ova ekspedicija poslužila je našim triatloncima kao dobar trening za takmičenje koje im predstoji 31.maja u Beogradu. Prije toga, 17.maja startuju sa Crnogorskom triatlon ligom u Tivtu na Kalardovu a 21.maja, na Dan nezavisnosti Crne Gore, organizuju završno kolo polusezone Novske lige trčanja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code