Foto: Djeca i odrasli guštali na snijegu podno Orjena

Foto: Djeca i odrasli guštali na snijegu podno Orjena

1168
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

skolica snijega 1 170116Prvi pravi snijeg konačno je pokrio vrhove iznad Boke i donio radosti zabave na sniježnom pokrivaču. Ni bura koja je cijeli dan jačala, ni temperatura ispod nule, a ni snijeg koji je padao tokom većeg dijela dana, nije mogao spriječiti 20-ak najhrabrijih da provedu vrijeme na otvorenom, kod planinarskog Doma „Za Vratlom“, u igrama na snijegu.
– Snješko Bijelić u aranžmanu primoraca dobio je nesvakidašnji detalj: vijenac ispleten od lovorike i mirte, te je i na ovaj način dočarana jedinstvena klima Boke koja se na svega nekoliko kilometara rastojanja od mora transformiše iz pitome, u kojoj rastu tipične mediteranske biljke, lovorika i mirta, do ove planinske, gdje je snijeg uobičajena pojava – priča v.d. rukvodilac Agencije za zaštitu Orjena, Željko Starčević.

Najviše su se koristile sanke, ali ovog puta tu su bili i snoubordi, pa i priručna sredstva, tako da su izletnici mogli prisustvovati, između ostaloga, jedinstvenim skokovima na kuhinjskoj mušemi.
– Mašta je jedini faktor u smišljanju šta još može poslužiti za atraktivan spust. Ipak, snoubord je bio hit dana, ali stati na tu „brzu mašinu“ nisu se baš svi usudili. Među onima koji su se okušali na snoubordu bio je i predsjednik PK „Subra“, Duško Avramović, koji je na kraju morao priznati da mu je ovo ustvari prvi put u životu da je bio na toj, vrlo, vrlo klizavoj dasci! Zoran Zenović potegao je čak iz Kotora za ovu priliku, ali on koristi i mogućnost noćenja u Domu, te je svoj boravak na Orjenu produžio i na nedjelju.
Mlađi su cijeli dan proveli u zabavi na snijegu, pa je tako i program Školice guštanja na snijegu produžen juče sve do kasnih popodnevnih sati.
Organizator događaja je bio planinarski klub „Subra“, odnosno omiljeni animator i vodič, Nikola Brajović, dok je program realizovan u koordinaciji sa hercegnovskom Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena.

Picerija i restoran

1 komentar

Ostavite komentar

*

code