FOTO: FESTIVAL VINA I GASTRONOMIJE DOBRA PRILIKA ZA PODSTICANJE PONUDE I TRAŽNJE

FOTO: FESTIVAL VINA I GASTRONOMIJE DOBRA PRILIKA ZA PODSTICANJE PONUDE I TRAŽNJE

775
0
Podijeli

U Gradskoj kafani u Herceg Novom otvoren je dvodnevni “NTC wine and gastronomy festival” na kome se predstavlja oko 40 izlagača iz Francuske, Italije, Njemačke, Holandije, Španije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske kao i iz Crne Gore.

Festival “NTC wine and gastronomy” predstavlja značajan događaj na tržištu Crne Gore, koji ima tendenciju da preraste u tradiciju i da svake godine bude sve veći, ističe jedan od četvoro braće i vlasnika nikšićke kompanije NTC, Srđan Jovović. Prvi put u Crnoj Gori ova kompanija koja se bavi distribucijum premium proizvoda hrane i pića uvela je i on line shop čime kupci, posebno hotelijeri, dobijaju mogućnost lakše kupovine. Jovović je kazao da ovaj festival ima i edukativni karakter jer će najbolji barmeni Francuske obučavati zainteresovane u ovoj vještini.
Predsjednik opštine Nikola Nikša Gojković je otvarajući sajam podsjetio da su Herceg Novi i Crna Gora od davnina bili poznati po vinogradarstvu i gastronomiji. Nekada, a negdje i danas dobro vino i trpeza bili su sinonim bogatstva i ugleda.
Tako su se i organizatori ove manifestaciji pobrinuli da zbog vina i za vino i dobru trpezu naprave festival koji će prerasti u tradiciju – uvjeren je Gojković.
V.d. direktorka Turističke organizacije, Nataša Martić kazala je da je ovo jedinstvena prilika da se na jednom mjestu nađu ponuda i potražnja, što će za krajnji cilj imati potpomaganje privrede, podsticanje konkurencije na tržištu.
Razgovarali smo i sa izlagačima. Dominirali su Italijani ne samo vinima, poput onih iz vinarije “Banfi” iz Toscane, već i proizvođači hrane, posebno pršuta i palete proizvoda Dall’ava, zatim salama, pašti, sireva…
Među domaćim izlagačama izdvaja se vinarija Savina, Zorana Obradovića, čija vina se od prošlog ljeta mogu naći u mnogim elitnim hotelima i restoranima Crne Gore i okruženja. Obradović nam kaže da su već čuveni po Roseu, jer je to njihovo prvo vino, ali tu su i specijalna crna vina, veoma lagana za ljetnje dane. Ova vinarija će nastojati i da nađe put do svih kupaca u trgovinskikm lancima.
Prvi “NTC wine and gastronomy festival” biće otvoren za posjetioce danas i sjutra od 12 do 18 h.

Picerija i restoran

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code