Foto: Gradska muzika Budve – 110 godina postojanja

Foto: Gradska muzika Budve – 110 godina postojanja

1158
3
Podijeli

“Lakše je razumjeti jedan narod slušajući njegovu muziku, nego učeći njegov jezik”, slogan je ovogodišnje jubilarne proslave stodesetog rođendana Gradske muzike Budve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svečani defile i koncerti  povodom 4. juna – centralne proslave stodesetog rođendana Gradske muzike Budve pripremaju se za ovu subotu. U svečanom defileu dvjesto učesnika predvođeni budvanskom Gradskom muzikom prošetaće Budvom, od 19 i 30 minuta, sa Slovenske plaže. Koncerti, uz obraćanje predstavnika Gradske muzike, biće održani iste večeri u 20 sati na više gradskih lokacija – ispred hotela Avala, kao i na trgovima u Starom gradu.

Picerija i restoran

Prema najavama organizatora proslave, Turističke organizacije opštine Budva, u svečanoj povorci će učestvovati šest orkestara iz Crne Gore i regiona. Predstaviće se: Gradske muzike iz Kotora, Herceg Novog, Đenovića, hrvatskog Omiša i Metkovića, predvođeni budvanskom Gradskom muzikom i mažoretkinjama.

– Turističkoj organizaciji opštine Budve velika je čast, a vjerujemo i svim poštovaocima naše Gradske muzike, što smo dio obilježavanja tako velikog jubileja od 110 godina. Uvijek smo zainteresovani da svojim djelovanjem doprinesemo  očuvanju i njegovanju Gradske muzike, kao veoma značajnog predstavnika naše kulture i tradicije. Zato smo ovaj jubilej i prepoznali kao jedan od najvažnijih projekata Turističke organizacije u 2016. Godini – ističe direktorka Turističke organizacije, Jelena Rađenović.

Ona je posebno obradovana što se pozivu na obilježavanje jubileja  odazvalo  i više orkestara, prijatelja Gradske muzike.

“Možete samo zamisliti kako će svečano izgledati taj dan u Budvi gdje će se istovremeno čuti zvuci nekoliko orkestara, a koji će svojim dobošima skrenuti pažnju na sebe i pozvati sve na zajednički koncert” rekla je ovim povodom Rađenović.

U ovoj jubilarnoj godini Gradske muzike Budve, u organizaciji Turističke organizacije i JU Muzeji i galerije, 25. maja je otvorena  retrospektivna izložba fotografija pod simboličnim nazivom “Trajanje prošlih vremena”. Posjetioci će u Spomen domu “Stefan Mitrov Ljubiša”, do 20. juna moći da pogledaju fotografski prikaz djelovanja Gradske muzike od njenog nastanka do danas.

3 Komentari

  1. Mjesna muzika Djenovic uskoro ce napuniti 100 godina, ako doceka. Niko u gradu finansijski ne pomaze ovo uzorno kulturno drustvo. Bili bi sretni da dobiju pola onoga sto se daje Gradskoj muzici.
    0    0
  2. Ako ne grijesim nasa Gradska muzika ove godine slavi 130 godina postojanja. Koliko se odmaklo sa pripremama za taj jubilej? Koliko se sjecam 1986.te je 100godisnjica bila divno obiljezena
    0    0

Ostavite komentar

*

code