Foto i video: Veliko zanimanje za let paraglajderom: Prijavilo se 50, letjelo...

Foto i video: Veliko zanimanje za let paraglajderom: Prijavilo se 50, letjelo samo 8 Bokelja

4759
1
Podijeli

Na poletištu Dizdarica, na Žlijebskoj lastvi organizovan je juče veoma atraktivan Paraglajding dan. Privukao je više paraglajding klubova iz regiona, ali i znatiželjne stanovnike ovog kraja, koji su se odazvali pozivu organizatora, hercegnovskog paraglajding kluba Adriafly.

Od preko 50 onih koji su htjeli da dožive adrenalinski let paragladerom nad novskim zaleđem i obalom, bilo je samo osam sretnih Novljana i Tivćana. Oni su iskoristili priliku da polete u tandemu. Na poletištu je među ljubiteljima paraglajdinga bilo četrnaest solo pilota, četiri tandema, tri instruktora, uz obezbijeđene pomoćnike na startu i sletištu i stalnu radio komunikaciju.

Picerija i restoran

Piloti su bili pretežno iz Crne Gore: Berana, Bijelog polja, Mojkovca, Podgorice, Danilovgrada, Nikšića i Herceg Novog, ali i regiona tromeđe, Trebinja i Dubrovnika. Pomoć u tandemima je obezbijedio Paraglajding savez Crne Gore, transport nazad nakon spuštanja na sletište u Kutima – planinarski klub “Subra”, dok je lovačko društvo “Orjen” ustupilo lovački dom.

Letjenje je, u skladu sa propisima, uredno najavljeno kontroli aerodroma Tivat, a letovi su se izvodili u dobrim meteo uslovima i toplom vremenu. Turistička organizacija Herceg Novi donirala je prošle godine Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena tandem paraglajder, koji je Agencija potom ustupila na korištenje hercegnovskom paraglajding klubu Adriafly. Neki od zaposlenih u TO ovom prilikom su se našli u tandem paraglajderu.

Paraglajding dan je organizovan premijerno u sklopu zajedničkog programa “Zimski gušti na Orjenu”, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code