FOTO: KLJUČEVE GRADA PREUZELA DJECA NOVOG

FOTO: KLJUČEVE GRADA PREUZELA DJECA NOVOG

102
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Herceg Novi je u znaku IX Međunarodnog dječjeg karnevala i simboličnim činom na Jadranovom bazenu predaje ključeva djeca su preuzela vlast u Novom. Naime, predsjednik opštine, Nikola Gojković predao je ključeve grada malom kapu karnevala – dvanaestogodišnjem Marku Crnjacu i poželio mu sreću u upravljanju gradom:

„Dragi Marko neka je srećno. Čuvajte grad i volite ga. Upravljajte njime najbolje što znate i umijete. Upravljajte gradom bolje od nas. Obećavam da ćemo učiti od vas i poslušati sve vaše korisne savjete. Povjeravam vam odgovorno služenje ovoj časnoj dužnosti” – rekao je predsjednik Gojković.
Potom su pročitana pravaila nove „dječije vlasti” u gradu po kojima su dok traje karneval namrštena lica strogo zabranjena a dozvoljeni su samo igra, osmjeh, druženje i dobro raspoloženje.
„Djeco, grad je naš, proglašavam ga otvorenim i neka fešta počne”, poručila je mala prezenterka. Čitav program otvaranja karnevala bio je povjeren djeci. Mali karnevalisti bili su voditelji programa, učesnici i gledaoci.
Dječiji maskenbal povod je za veliku dječiju ali i našu radost, kazao je predsjednik Nikola Gojković, uz poruku da su ovo dani kada caruje dječija mašta, dječija sloboda i domišljatost, kada čitav grad postaje velika igraonica i maštaonica. Buket prekrasnih šarenih i vedrih maski, velika pozornica samo na izgled malih glumaca, recitatora, plesača i igrača.
– Ove godine imamo rekordan broj učesnika, preko 1300 djece u preko 50 karnevalskih grupa iz gradova Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije i Rusije. To nas čini srećnim jer iz godine u godinu rastemo i postajemo brojniji” – istakao je predsjednik Opštine.
U ceremoniji izbora princeze Karnevala učestvovale su 24 djevojčice iz vrtića i škola. Sve su bile princeze, ali samo jedna, Amalija Mirzina, po ocjeni žirija karnevala, postala je prva princeza i ona će danas zajedno sa kapom Markom biti na čelu karnevalske povorke.
Na svečanom otvaranju su sa plesno-muzičkim numerama nastupile grupe iz Herceg Novog, BiH i Slovenije. Pažnju publike su privukle veoma atraktivne Rajske ptice iz KSC Diano, a neumorni u igri sa djecom bili su i Novski klovnovi. Prvi put je nastupila i hercegnovska grupa bubnjara Bokeški tamburini.
Karnevalska povorka će od 18 h danas krenuti od stepeništa ispod Sat kule do Trga Maršala Tita kod Opštine, gdje je u 20 sati velika, šarena, razigrana žurka – dječiji maskenbal i ledeni Ledo sat.
Sjutra u 9 h ujutro svi učesnici karnevala kreću na izlet po zalivu Boke trajektom „Pomorskog saobraćaja”.
Organizator Karnevala je NVO Omladinski centar Herceg Novi, generalni pokrovitelj je Opština Herceg Novi, pokrovitelj Turistička organizacija grada, a zlatni sponzor je marketinška organizacija Sfera art.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code