Foto: Koncert Petra Graša na Trgu za završnu notu Praznika mimoze

Foto: Koncert Petra Graša na Trgu za završnu notu Praznika mimoze

9
Podijeli

Raspjevano i veselo večeras je bilo podno Tore zahvaljujući poznatom splitskom kantautoru Petru Grašu. On je sinoć zabavljao posjetioce završnog “Mimozinog” maskenbala u Institutu Igalo, a večeras je priredio koncert za oko 1.500 Novljana i njihovih gostiju na glavnom Trgu, zaokružujući 47. Praznik mimoze.koncert petar graso hn 2016 2– Dobro veče Herceg Novi, dobro veče Crna Goro! Drago mi je da smo sa vama na Prazniku mimoze, da nema kiše, da ste lijepi i nasmijani. Večeras ćemo svirati neke moje pjesme, ali i neke druge. Volite se i guštajte! – poručio je Grašo na početku raspoloženoj publici.
Ređale su se pjeme, „Jedina“, „Vera od suvog zlata“, „Ni mrvu sriće“, „Sad te se samo rijetko sjetim“, pa su mnogi pjevali s Grašom i :
“Uvijek sve završava bliže bolu
Mrvice od ljubavi na tvom stolu
Jednom si rekla ti zbogom oprosti mi
I sve je nestalo ko za čas
Jednom si rekla ti ne znam se kajati
Jednom davno smo imali nas”.
Petar Grašo je u Herceg Novom nastupao nekoliko puta, na Kanli kuli je lani bio na Sunčanim Skalama, a na kuli je imao koncert i prije desetak godina. Ovaj hrvatski pjevač, tekstopisac, kompozitor i kantautor se očigledno, kao što je već ranije i kazao, dobro osjeća u najvećem bokeljskom gradu, gdje ima dosta svojih poklonika.

Picerija i restoran


Muzikom se bavi od djetinjstva, a sa 16 godina napisao je pjesmu “Boginja”, s kojom je Oliver Dragojević nastupio na Dori 1995. godine i osvojio 2. mjesto. Uz “Boginju”, na Oliverovom albumu Vrime iz 1995. našla se još jedna Grašova pjesma, “Vrime Božje”, što ga je etabliralo kao jednog od najtalentovanijih mladih autora…

9 Komentari

  1. Bravo za Praznik mimoze!!!. I neka svaki sledeci bude bolje.Malo igre i zivota u Herceg Novom.Pravi gosti, zabavljaci, puno razigranosti po ulicama i trgovima.Izasle su sve generacije Novljana, a doslo je ljudi i sa strane.Dogodine kad cuju kako je bilo doci ce od svuda .A belay je belay. Puno kritike.Treba raditi, ko radi taj i grijesi.

  2. hvala Dusku Krusu sto je ubjedio Steva da dodje za direktora Herceg Festa i da nas poslije 15 godina izvuce iz kuca da vidimo jedni druge i da uzivamo u svom gradu.Konacno muzika koja odgovara primorskom ambijentu.Bravo

  3. Pravi izbor zabavljaca za kraj Praznika mimoze!Petar Graso!Jedini pun pogodak na ,,mimozi,,Previse masne ribe i jeftinoga vina,previse Exodusa,previse maskenbala(koji time gube draz elitizma novskoga)ukinute predstave i knjizevne veceri .I sto je najzalosnije,niceg NOVOG U Novom!!Obecavase promjenu koncepta,a dobismo ,,stari,dobri,praznik mimoze,, pa jos skracen i ogoljen.Molim da objavite komentar,iako mozda malo vrijedja,,nepogrjesivi,, HercegFest. Al eto i njima ,,mog skromnog suda,,na kraju festivala.

Ostavite komentar

*

code