Kupališta u Novom čekaju zakupce, kupače i čistače

Kupališta u Novom čekaju zakupce, kupače i čistače

3802
13
Podijeli

plaza savina 2Varljivo vrijeme u maju, kao da je odložilo uređenje priobalja, a zasigurno jeste i onu najavljenu veliku akciju “Očistimo Crnu Goru, odnosno Herceg Novi za jedan dan”.

Međutim, mnoge plaže i kupališta, lokacije u zoni morskog dobra, čekaju zakupce i čistače.

Picerija i restoran

– Planom objekata privremenog karaktera za sezonu 2016. – 2018. godinu, u zoni morskog dobra predviđeno je realizovanje 116 lokacija. S obzirom da je u toku potpisivanje ugovora i realizovanje tenderskih postupaka, precizan broj izdatih kupališta na hercegnovskoj rivijeri će biti poznat nakon njihovog završetka -kažu nam u JP Morsko dobro Crne Gore.

Cijene zakupa se neće mijenjati i primjenjuje se  cjenovnik iz 2013. godine. Cijena zavisi od zone u kojoj se kupalište nalazi, kao i njegove kvadrature.

images_slike_gradovi_hn_plaza_zabaSamo mali broj kupališta i privremenih objekata do sada je dobio zakupce, a rok potpisivanja ugovora zavisi od završetka tenderskog postupka i zakonskih rokova.

U međuvremenu počinje sezona kupanja, a plaže i kupališta i čitava zona morskog dobra, još djeluju zapušteno. Zakupci se moraju usresrediti na uređenje svojih, a kupališta koja nisu zakupljena redovno treba da čisti i održava Javno komunalno preduzeće, podsjećaju iz Morskog dobra.

Za sada još nije primjetno da su čistači stigli do kupališta, jer se čeka koja će ostati kao javna, a koja u zakupu. Zato na mnogima slika nije nimalo reprezentativna, sa nanosima trave, smeća, razvaljenim kabinama, zarđalim ogradama…Ne bi se smjelo ponoviti da neke plaže poput lani Golden bay na Savini, ostanu bez zakupca, ali i bez brige radnika“Čistoće”.

bokina plaza– Služba kontrole Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom svakodnevno obilazi teren i eventualne nepravilnosti konstatuje i proslijeđuje nadležnim inspekcijskim službama. Predstavnici Službe za kontorlu Morskog dobra u Herceg Novom svakodnevno su na terenu konstatujući stanje i proslijeđujući informacije u vidu službenih zabilješki nadležnima – tvrde u menadžmentu budvanskog preduzeća.

plaza savinaU tom preduzeću su, kako navode, dobro informisani i o radovima na Šetalištu Pet Danica i sa kašnjenjem u rekonstrukciji, kao i vraćanju u prvobitno stanje staze nakon polaganja kolektorksih i vodovodnih cijevi:

– Javno preduzeće sa posebnom pažnjom prati stanje duž rivijere i na Šetalištu Pet Danica i ulaže maksimalne napore da se stanje što prije dovede u normalu – poručuju iz Morskog dobra.

13 Komentari

 1. Pogledaje molim vas ,,Golden bay”plazu kao film strave i uzas,zardjalo ocerupno,plaza sljunkovita od hotela Plaze sve gume i plastika,Plaza Boka odpadaju zardjale stepenice drzaci.Boze smjesnog grada…..
  0  0
 2. Boka bi mogla biti prelijepa plaza ali je toliko ne uredjena sa onim plasticnim stolicama i ispucalim betonom. Kabine propale, pune smeca.. a plaza je jos pod zakupom nije da ja takva sto je niko nije zakupio pa nema ko da je odrzava, uzas.
  0  0
 3. I would say: make the beaches clean with money from the tourist tax or with volunteers. Next: place enough trash bins with signs insist that visitors should use it, otherwise grt a fine. High probability that it will be kept cleaner on the beautiful beaches of Herceg Novi!
  0  0
 4. Kakva je Bokina plaza na Skveru,ono je strasno,kao da smo u Avganistanu.Ali svake godine ista prica,ovi iz morskog dobra nista ne rade!!! Ako ne znate da radite dajte to drugom,koji moze narediti vlasnicima plaza da upristoje plaze i objekte. Ako su samo tu da uzimaju pare,onda im ne trebaju zaposleni ,nego samo ziro racun!!!
  0  0
 5. Da kazem sramota malo je. Ovaj grad je dotako dno.Da ne zivim u Novi mislio bi da je januar a ne jun na pomolu.Sramota..ako ništa drugo mogao je grad bit čistiji.Ulice razrovarene, plaže unakažene vode nema, magistrala neokošena,rasvjeta je stvarno promjenjena i 4o % je grđa od one što je bila prije.Što se ovo čini ljudi moji. Izgledamo kao grad koji je pogodio razoran zemljotres.
  0  0

Ostavite komentar

*

code