VIDEO I FOTO: LABUDOVA PJESMA NA UZGAJALIŠTU ŠKOLJKI U BIJELOJ

VIDEO I FOTO: LABUDOVA PJESMA NA UZGAJALIŠTU ŠKOLJKI U BIJELOJ

924
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Otkud labud u moru, u Bijeloj?

To su se pitali danas oni koji su dolazili ili prolazili pored uzgajlišta školjki Boška i Sneže Šupice u Bijeloj. Bili su svjedoci neobičnog prizora. Prelijepi bijeli labud, umjesto jezerom, plivao je i šepurio se morem, zavirivao što rade Šupice na ponti. I gle čuda, bukvalno im jeo iz ruke. Ni pitomijeg niti ljepšeg labuda na ovim prostorima nije bilo.
– Kada smo došli na uzgajalište jutros ugledali smo pticu u moru i shvatili da je labud. Sedam godina se bavimo marikulturom i nikada nijesmo imali takvog posjetioca. Labud je čio, djeluje zdrav, sa sjanim bijelim perjem i veoma pitom. Samo u početku je malo zazirao od nas, a onda se približio i mom sinu Teodoru jeo je hljeb i račiće iz ruke -priča za Radio Jadran, Boško Šupica.
Uzgajivači školjki ne bi imali ništa protiv da i sjutra i narednih dana zateknu labuda kod svoje plantaže. Ali, ko zna da li će opet uživati u “labudovoj pjesmi”. Jer, ovaj “nestaško” će možda pokušati da sustigne svoje jato.
Šupice pretpostavljaju da su u preletu sa sjevera ka Africi, labudovi “predahnuli” na stanici Skadarsko jezero. Tada se jedan, ko zna iz kojih razloga, odvojio i završio umjesto u jezeru, u zalivu Boke, u Bijeloj.
Stari ljudi kažu, došla ptica, biće dobar glas!

Picerija i restoran

1 komentar

Ostavite komentar

*

code