Foto: Liga izviđača Crne Gore okupila skoro 300 učesnika

Foto: Liga izviđača Crne Gore okupila skoro 300 učesnika

774
1
Podijeli

IMG_0693U Herceg Novom je, nakon Tivta, sa gostima iz Trebinja, organizovano drugo kolo izviđača Crne Gore, sa skoro 300 dječaka, djevojčica, tinejdžera.
“Ovo je prilika da se izviđači iz cijele države sastanu, da pokažemo stanovnicima Herceg Novog čime se bavimo. Želja nam je da se omasovimo i družimo, da upoznamo kulturu gradova” – kaže nam Saša Dedović, predsjednik izviđačkog Odreda Orjen, koji je organizator skupa.
Do 19h večeras trajaće razne aktivnosti izviđača. Najmlađi su se već oprobali u nekim disciplinama kroz igru orjentacije, a mlađi i stariji izviđači, od 11 do 18 godina, takmiče se u orjentaciji, obilazeći zadata odredišta šireg dijela grada, sa topografskom kartom i busolom.
Na izviđačkom skupu, zahvaljujući kojem je “živnuo” Park Boka, u srcu grada, mogu se vidjeti izviđači od 7 do 27 godina, koji učestvuju u raznim takmičenjima i demostriraju mnoge vještine. Ali, tu su i stariji koji brinu o njima.
Srijećemo najstarijeg izviđača, kome srce još kuca, kao prije 40-tak godina, za izviđačku organizaciju. To je je Predrag-Tošo Todorović, kome je 82. godina. Ne propušta niti jedan izviđački susret u Herceg Novom, gdje je svojevremeno bio predsjednik Orjena, ali ni u Nišu.
“Sjećam se kad je bila 1975. godina, kada sam preuzeo izviđački Odred Orjen. Veoma me raduje što sam danas sa mladim naraštajem izviđača, jer budućnost je tu i mladost je neuništiva. Živim u dva grada, u Nišu preko zime, a u Herceg Novom od aprila do oktobra. U Nišu su čak izviđači izdali brošuru o meni:”Naš čika Toša”. Bunio sam se. Rekao sam:”Mogli ste da kažete ”Čika Toša iz izviđačkog Odreda Orjen”. Ali nijesu htjeli. Sa svima živim skladno i radujem se mladima” – ispričao nam je Todorović.
Sljedeće kolo izviđača Crne Gore planirano je za 14 dana u Buljarici, u Budvi, potom u Podgorici i u Rožajama.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code