Foto: Magla svuda oko nas

Foto: Magla svuda oko nas

5247
7
Podijeli

Proteklih dana, a pogotovo jutros, zaliv Boke Kotorske i priobalje su u gustoj bijeloj magli. Ništa neobična pojava koja počinje s toplijim danima i proljećem. Mada uvijek zbuni pomalo mještane, ali i prve turiste.

Ova pojava nastaje kada je more hladnije od vazduha i dolazi do kondezacije i stvaranja magle nad morem. Obično je to ujutru, ali moguće je i tokom dana.

Picerija i restoran

Hercegnovski zaliv je jutros „progutala magla“, koja se podigla i do viših zona, pa je i centrom grada bila smanjena vidljivost. Sa tvrđave Forte Mare jedva se nazirala Gradska luka a priolaznici su „sjekli“ maglu hodajući.

7 Komentari

  1. Zvončica je u pravu, nešto se tajanstveno dešava. Samo da ođe ne počne III svjetski rat (kinezi, ameri, rusi koreanci igraju se rata oko Mamule)

  2. Ne,nego je đavo.I treba da nam doleti nešto poput magle,da nam zada strah,pa da se povuče,a da je Priroda koju smo zaboravili buljeći u tablet i telefon,u serije i političke rasprave.

  3. Ne znam sta je bilo ali magla nije sigurno. Ovako je znalo bivat za vrijeme vojnih vjezbi dok je bilo vojske ovuda.. raspitajte se, meni ovo nije licilo na maglu, da se onakvom brzinom siri i raznosi..

    9
    12

Ostavite komentar

*

code