FOTO: MEĐUNARODNI SKYRACE NA ORJENU PRIVUKAO PREKO 100 TRKAČA I REKREATIVACA

FOTO: MEĐUNARODNI SKYRACE NA ORJENU PRIVUKAO PREKO 100 TRKAČA I REKREATIVACA

237
0
Podijeli

Više od 100 učesnika iz zemalja regiona, ali i Njemačke, Rusije i Amerike učestvovali su na izutetno uspješnom SkyRace “ORJENSKOM ĐIRU”, u organizaciji NVO “ORJEN OUTDOOR” i AK “NISKOGORCI”.

Za one sposobnije i trkački raspoložene u ponudi je bio SkyRace “Orjenski Đir”, trka od 27 km sa preko 2000 uspona, na kome je učestvovalo 18 takmičara od kojih je 15 završilo trku. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Miluša Bošković (MNE), koja je ovu veoma tešku i ekstremnu stazu prešla za 6 h i 51 m, druga je bila Marina Maslek (CRO) (6 h i 53 in), a treća Lidija Vukić (MNE) (7 h i 35 min).
U muškoj konkurenciji prvo mjesto su podijelili Aleksandar Dimitrijević – Dimac (SRB) i Aleksandar Domazetović (MNE) sa vremenom 4 h i 38 m, a teće mjesto je osvojio Dragan Jovanović (MNE) ,koji je pretrčao stazu za 5 h 11 m.
Nagrade najboljima su dodijelili bivši ambasador Njemačke Pijus Fiser u Crnoj Gori i predsjednik Srpske SkyRunning Federasije, Marko Nikolić. Nagrade je obezbjedilo D.O.O Vodovod i kanalizacija Herceg Novi
– Druga mogućnost ponuđena planinarima bila je promocija novomarkirane staze, koju smo označili uz pomoć Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Ona kreće od Vrbanja i penje se na Veliki Kabao 1894 m sa zapadne odnosno sjeverne strane. Na turi je učestvovao veliki broj planinara iz Trebinja, Dubrovnika, Kotora, Podgorice, Cetinja a posebno se zahvaljujemo planinarima iz Nikšića PK “Trebjesa” koji su sa sobom ponijeli točilicu za pivo i dijelili ga svima koji su bili raspoloženi za tu vrstu osvježenja – pričaju organizatori Janko Gardović i Saša Kulinović.
Takmičarima je bio odličan domaćin Zdravko Mandić, vlasnik restorana “KONAK” na Vrbanju, koji je priredio prijatan doček i veoma ukusan obrok za sve učesnike.
Da trka uspije pomogli su i volonteri, planinari koji su bili raspoređeni na više mjesta na stazi i iznijeli vodu do mjesta za koje su se i sami takmičari iznenadili. Iz klubova Niskogorci i Orjen Outdoor zahvaljuju i Hayley Wright i njenu Agenciju Black Mountain, alpinisti Danilu Brajoviću, koji je obezbjeđivao najekstremniji i najposniji dio staze, Isidoru Stankovu, koji je opet nesebično podijeio sa njima svoje umjeće za fotografiju, zatim Nikoli Brajoviću – čika Nidžu na ugodnom dočeku za sve planinare u planinarskom domu na Orjen Sedlu. Svakako i Željku Starčeviću direktoru Agencije za zaštitu i razvoj Orjena koji je markirao 99% kompletne staze. Pomoć su pružili i Blu Line sa prevozom na Vrbanju, kao i reklame “Svijet” koji su sve snimili svojim GoPro kamerama.
Finansijsku i logističku podršku dali su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija, Agencija za razvoj Orjena i Služba zaštite i spasavanja. Događaj su podržale i firme Škorpion i Katunjanin.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code