FOTO: NA DEPONIJI U BIJELOJ NIKLE LUBENICE – SLATKE KO CUKAR?!

FOTO: NA DEPONIJI U BIJELOJ NIKLE LUBENICE – SLATKE KO CUKAR?!

113
0
Podijeli

Na bivšoj deponiji Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju, radnici su juče naišli na nesvakidašnji prizor. Među gomilom otpada – drvenim daskama, gvožđem, ceradama, limarijom, zemljom, čak i gritom, niklo je nekoliko lubenica, kao i par strukova raštana.

Kako nam priča jedan od njih, koji nam je dostavio fotografije, sasvim su slučajno primijetili lubenice i raštan, jer to je mjesto na kojem ih definitvno niko ne bi ni očekivao.
“Tu se odlagao otpad, kojega kao što se vidi na slikama još uvijek ima. Bili smo zaista iznenađeni kad smo to primijetili. Nismo mogli vjerovati da na tom tlu više može da nikne išta, jer je tlo zapušteno, a zbog količine otpada vjerovatno i zagađeno”, priča nam čitalac našeg portala.
On dodaje da je slika lubenica i raštana među otpadom izazvala smijeh kod radnika, no, ipak, nikome nije bilo jasno, kada su “proklijali”, otkada su tu, kao i kako je uopšte moguće da su opstali na otpadu:
“Ranije ovo nijesmo primjećivali i zbijali smo šale oko toga kako je uopšte sjeme dospjelo na smetlište i što je najinteresantnije, dalo plod. To je zemljište vjerovatno i kontaminirano, zemlja suva, niko o njoj ne vodi računa, ali evo, ispostavilo se kao “plodno tlo” – dodaje naš sagovornik kroz osmjeh.
Da škerca bude veća, jedan od radnika nije se libio da ubere lubenicu i da je proba:
“Slatka k’o cukar! Sočnija od mnogih koje sam ljetos kupovao na kamionima” – kazao je tom prilikom, a ostali tako nešto ne bi uradili „ni maniti”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code