FOTO: NA LOKALITETU ŽAGER U BIJELOJ POČELA GRADNJA 10 MILIONA EURA...

FOTO: NA LOKALITETU ŽAGER U BIJELOJ POČELA GRADNJA 10 MILIONA EURA VRIJEDNOG HOTELSKOG KOMPLEKSA

661
0
Podijeli

Na površni od 11 i po hiljada kvadrata u naselju Žager u Bijeloj počela je gradnja hotelskog kompleksa, čiji je investitor tivatska kompanija “Politropus Alternative d.o.o.”, odnosno njen vlasnik direktor, Ukrajinac Roman Denkovič.

Radnici u prvoj fazi radova, bez obzira na vremenske prilike, koriste svaki dan za posao, jer investitor planira da hotel otvori za sezonu 2017. godine.
– U toku su pripremni radovi na zaštiti temeljne jame. To je veoma zahtjevan posao. Objekat je dosta blizu jadranske magistrale. Kopa se 15 m ispod nivoa puta, uz samu saobraćajnicu i potrebna je posebna konstrukcija za zaštitu. Radi se sa betonskim šipovima i geotehničkim sidrima, što je povjereno kotorskom “Ju brivu” i beogradskoj “Geosondi konsolidaciji”. Vrijednost radova je nešto više od pola miliona eura. Ti radovi trajaće još mjesec, a onda krećemo sa izgradnjom samog objekta – priča nam vodeći nadzorni inženjer, Slaviša Ćorić.
Istovremeno u toku je tender za izbor izvođača za gradnju hotela sa pet zvjezdica.
– Hotel će raditi tokom cijele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim program spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana – priča Ćorić.
Investitor je zamislio da dovodi turiste iz regiona, Rusije, Ukrajine, Evrope, preko cijele godine na odmor zbog zdravlja. Ali, nije samo riječ o hotelskom objektu sa 5 zvjezdica, već i o uređenju plaže:
– Dobili smo oko 200 m plaže u zakupu od JP Morsko dobro. Očekujemo vrlo brzo da dobijemo građevinsku dozvolu u opštini Herceg Novi kako bismo krenuli sa uređenjem. Naša ideja je bila da povežemo plažu i hotel, izgradnnjom pontona- pristaništa na samoj plaži. Jer, imamo informaciju da se realizuje projekat da se sa Aerodroma Tivat gosti odvoze do loakacija u Boki Kotorskoj ne samo kopnenim nego i pomorskim putem. Tako će i morem direktno Aerodrom Tivat biti povezan sa našim hotelom u Bijeloj i biće izbjegnute sezonske gužve na magistrali – vjeruje Ćorić.
U “Politropus Alternative” d.o.o računaju da će ulaganje u objekat, uređenje terena i obale zahtjevati preko 10 miliona eura. Planiraju da na ljeto 2017. prime prve goste, ukoliko se ne iskomplikuje dobijanje dozvole za uređenje obale. Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Minsitarstvo je izdalo ovom investitoru prije godinu.
Izvršni direktor kompanije “Politropus Alternative d.o.o.” Roman Denkovič, kazao je ranije za Radio Jadran da će u gradnju kompleksa biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca. Kada se hotel izgradi biće uposleno između 80 i 100 radnika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code