Foto: Najuporniji i danas čistili Karaču

Foto: Najuporniji i danas čistili Karaču

2635
7
Podijeli

akcija karaca 080516 1Premda je nakon jučerašnje velike akcije uređenja i sadnje bilja u okolini Kanli Kule nova akcija najavljena za desetak dana, osam starograđana, članova MZ Herceg Novi, tokom popodneva nastavili su posao.

Odlučili su da umiju Karaču, jedno od kultnih mjesta starog gradskog jezgra, koje je povezano sa zidinama Kanli Kule.

Picerija i restoran

Najbrojniji su bili Vukovići, koji su od mahovine, trave i otpada, očistili plato oko spomenika Petra Lubarde, istočne bedeme Kanli Kule, prolaz ka Karači od Starog grada, orezali staru nješpulu, bršljan koji je opasao palmu…

Posebno su se šest mještanki i dva mještanina posvetili čišćenju košarkaškog igrališta, odnosno zapuštenih kamenih tribina.

Za svaku pohvalu, nema šta, jer su im se tu i tamo pridružili i najmlađi. Međutim, ne bi trebalo da ostane usamljen primjer. Ovo treba da bude i poziv svakom ko želi da doprinese ljepšem izgledu svog dvorišta, ulice, grada, da se nekako uključi i doprinese sličnim akcijama.

Dok nadležna preduzeća posustaju u redovnom poslu, jer nemaju dovoljno radnika, ili vremena, da sva područja u Novom “pokriju”, građanska svijest i ljubav prema svom gradu daje rezultate.

7 Komentari

  1. Svaki vid drustveno korisnog rada treba da bude prepoznat od strane “vlasti” kroz umanjenje poreza, racuna, bilo kakvih benificija pa i upisivanje u radnu knjizicu na osnovu volonterizma jer malo je jos ostalo generacija koje ce docekat penziju zive. Ko ovo procita neka razmisli o organizovanju peticije za uvazavanje drustveno korisnog rada.
    0    0
  2. Svaka čast učesnicima u ovoj akciji. Da li je zakonom regulisano kada kućni ljubimci prljavu šetalište, ulice, parkove… i da li ih mogu kazniti komunalni policajci koji se ubiše od dosade vozikajući se među šetače?
    0    0

Ostavite komentar

*

code