FOTO: NEMA VIŠE STARE, 126 GODINA STARE PALME NA KARAČI

FOTO: NEMA VIŠE STARE, 126 GODINA STARE PALME NA KARAČI

810
1
Podijeli

Na zahtjev žitelja Karače, a po nalogu Stambeno komunalnog preduzeća posječena je suva palma, visoka oko tridesetak metara, stara 126 godina.

Porodica Miletić sa Karače, na čijem zemljištu je bila palma, pamte da je donijeta iz Amerike. Palmu je uklonio iskusni novski planinar i speolog Dejan Verigo, koji je zaposlen u sektoru zelenilo Javnog stambeno komunalnog preduzeća.
U uklanjanju sasušene palme, vrste koja je najrasprostranjenija na Jadranu, logističku podršku- dizalicu, dalo je preduzeće Krušo Niskogradnja.
– Predstavljala je opasnost po prolaznike, Palma je bila suva. Mnogi su je obilazili, dolazili, gledali i na kraju je dopala nama. Uz pomoć dizalice popeo sam se na nju, zakačio i iz dva puta uklonio – kazao je Verigo.

Picerija i restoran

1 komentar

  1. Dobro je kad se vodi računa o prirodi, međutim na granici između Baošića i Đenovića iznad nove trafo stanice EP niče građevinska deponija. Svaki dan, putem koji je očigledno divlje napravljen kamioni i kamioni nose građevinski otpad i zasipaju lovorike i ostalo drveće. Zemlja je pretežno u vlasništvu opštine, ali niko ne reaguje. Po postojećem DUP-u to je zelena površina.
    0    0

Ostavite komentar

*

code