Foto: Od Igala ka Kamenom startovalo 50 biciklista

Foto: Od Igala ka Kamenom startovalo 50 biciklista

4613
1
Podijeli

nedjelja-mobilnostiPromotivna biciklistička vožnja, u okviru Evropske nedjelje mobilnosti, od kraja Igala, kroz centar Herceg Novog, do sela Kameno, u dužini od oko 12 km, privukla je pedesetak biciklista i rekreativaca iz Herceg Novog i Podgorice.

Obezbjeđenom trasom, bez automobila, uz asistenciju policije, tačno u podne biciklisti su krenuli ul. Sava Ilića, Njegoševom, ul. Save Kovačevića, do  Meljina-kružnog toka, a onda pedencom do sela Kameno. Neki nisu baš mogli uzbrdo već od Meljina, ili od Poda, pa su ili odustali, ili nastavljali autom.

Picerija i restoran

U više navrata organizovan je i odmor, sa osvježenjem, na vidikovcima, a vožnja je bila i dijelom starog kolskog puta na Kamenom. Bez zastajkivanja biciklom bi se mogla ova dionica preći za 30-tak minuta, naravno i pod uslovom da vozite cestovna trkačka bicikla. Direktor Agencije za zaštitu Orjena, Željko Starčević je s lakoćom stigao do Kameneog, jer to je njemu redovna ruta, bar svaki drugi dan.

–  Sa predsvnicima UNDP-ija obišli smo i Tajno brdo, vidikovac koji još nije sasvim uređen…Treba napraviti pristup Kotobiljskom izvoru, a uskoro i da otvorimo prvu biciklističku stanicu i stazu na Kamenom, na raskrsnici na starom putu. Prva biciklistička staza u Novom biće duga  1700 m zahvaljujući tome što je stari put van funkcije, inače bi teško bilo izvodljvo istjerati automobile sa drugih dionica – kaže za Radio Jadran, Željko Starčević.

Organizator Evropske nedjelje mobilnosti u Crnoj Gori je kancelarija UNDP – Podgorica, a realizatori za Herceg-Novi su bili Turistička organizacija Herceg-Novi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i Trialton klub Herceg-Novi.

Foto: Isidor Stankov

Foto: Radio Jadran

1 komentar

Ostavite komentar

*

code