Foto: Pješčana afrička kiša išporkala primorje

Foto: Pješčana afrička kiša išporkala primorje

4231
9
Podijeli

igalo 230316 1Tokom noći je duvalo, a s vjetrom crnogorsku obalu je zahavtio i prljavi pješčani kišni talas sa sjevera Afrike. Nije palo mnogo kiše, ali doovoljno da sa istočnim i jugoistočnim vjetrom išporka čitavo područje hercegnovske rivijere.

Mnogi su jutros izlazeći iz kuća jedva prepoznali svoja auta. Zaprljani su balkoni, terase, zelenilo, stepeništa….. More i nebo se spojilo gotovo istom sivo žutom bojom.

Picerija i restoran

Ovo nije neobična pojava u meteorologiji na ovim prostorima, mada mještani pamte da je posljednji put slično vrijeme sa velikom zasićenošću vazduha i žutim valovima i nebom bilo prije dvadesetak godina.

Vjetar je istočni  6m/s, a najjajči udar bio je 20 m/s jutros iza 9 h. Vidjivost je slaba 4 km. More uzburkno, valovi oko 2 m. Temepratura 18 stepeni. Vlažnost 62 procenta.

Prašina sa sjevera Afrike stigla je i do centralnih i sjevernih djelova Crne Gore. Meteorolozi, koji danas slave svoj Dan, najavljuju do petka kišovito i vjetrovito

9 Komentari

  1. Hvala opstini za vrhunsku novu rasvjetu, hvala vladi sto su asfaltirali magistralu i sto nema rupa po putu, hvala putarima sto se odlicno vide bijele linije, vidi se da je skupom piturom piturano! Svima hvala za odlicne uslove za voznji po kisi pa i ovako sporkoj! Veliko hvala!
    0    0
  2. kako ce evropljani nasi podneti ovo vreme!strasno,ironicno.magla i to zuta nad nama se veje.vreme ce nas kad tad naterati da vodimo racuna o gradu
    0    0

Ostavite komentar

*

code