Foto: Prva Trka zdravlja u Herceg Novom za sve generacije

Foto: Prva Trka zdravlja u Herceg Novom za sve generacije

2327
3
Podijeli

Povodom Svjetskog dana zdravlja Triatlon klub X Herceg Novi, zajedno sa JZU Dom zdravlja i Centrom za prevenciju, kojeg vodi prim. dr Milena Proročić Tomić, organizovao je prvu Trku Zdravlja.

trka zdravlja 0Saradnja sportista i zdravstvenih radnika,  koji jednako zagovaraju zdrav i aktivan život i nastoje da prevencijom smanje rizike od svih bolesti, pokazala se odličnom.

Picerija i restoran

Kiša je “pomjerila” trku  iz jutranjih časova na popodne u 17 h, kada se na startu na Škveru pojavilo čak 74-oro trkača, odnosno 18,5 ekipa.

– Trka je bila štafetna i ekipu su sačinjavali po dvije takmičarke  i dva takmičara. Ono što nas posebno raduje jeste  da su se na startu ponovo okupile sve generacije. Triatlon klub X Herceg Novi se i ovoga puta pokazao kao dobar organizator i uspio je da, pomno prateći meteorološku prognozu, osigura start bez padavina. Vrijeme je, ustvari, bilo idealno i svaki učesnik trke mogao je  da pruži  maksimum i doprinese rezultatu svoje ekipe. Za trku je bila prijavljena 21 ekipa, ali  na startu se pojavilo 18,5 ekipa, odnosno 74 trkača – pričaju nam Marko Butulija i Luka Čupić iz Triatlon kluba  Herceg Novi.

trka zdravlja 10Zanimljivo je da su uz triatlonce i rekreativce za Trku zdravlja ekipu kandidovali i iz Doma zdavlja. Međutim, ostala je bez muških članova. Ipak, to nije spriječilo odvažne takmičarke da pretrče svoje dvije dionice i podrže projekat.

-Trka je bila jako interesantna, svaka ekipa je pokušala da pronađe najbolju taktiku, da se što bolje pozicionira u konačnom plasmanu. Na ovakvim dešavanjima većina stavlja rezultat u drugi plan, a u prvom planu je druženje i poruka -biti aktivan i zdav – ističu hercegnovski triatlonci, koji su i ovoga puta obavili koristan zadatak.

Rezultati:

Nakon trke u dužini od 2km od Škvera do Hunguesta i nazad, lijepog druženja, sudije su objavile rezultate. Očekivano, pobjedila je ekipa TK X Herceg Novi  (Jelena Tomašević, Lidija Vukić, Vitomir Milošević i Luka Čupić). Njima je bilo potrebno 29min i 44sekunde.

Borba za drugo mjesto je bila neizvjesna, a srebrom se okitila ekipa TK Kotor 1, (Miluša Bošković, Mladen Ilić, Mirela Zambata, Miloš Komnenić), ukupno vrijeme 30min i 34sec.

Bronza je pripala ekipi Lazure team (Vanja Zelenović, Anna Martynova, Milivoj Dukić, Saša Kulinović). Ona je imala samo 17 sekundi zaostatka za drugoplasiranim timom i završila je  trku za 30min 47sec.

trka zdravlja 1

– Zahvaljujemo prijateljima Trke zdravlja, JZU Dom zdravlja i Centru za prevenciju, kompanijama: Lazure Marina & Hotels, ATACO doo Podgorica, Music centar Herceg Novi, Vapor doo Podgorica, TO Herceg Novi, kao i medijskom sponzoru Radiju Jadran.

Posebnu zahvalnost dugujemo fotografima Isidoru Stankovu i Zoranu Poliću, koji su ispratili svaki  korak, osmjeh i sreću učesnika.

Očekujemo sljedeće godine na istom mjestu i istim povodom veći broj takmičara – poručuju triatlonci.

Nakon još jednog  poduhvata, kojim su pokrenuli mlađe i starije, već sljedećeg vikenda, 17.aprila, TK XHerceg Novi organizovaće biciklističku trku, uspon na Orijen. Trka je podjeljena u dvije kategorije MTB i cestovna bicikla.

3 Komentari

  1. A što čine triatlonci i triatlonke!Bravo vam ga i želim da svaku narednu trku organizujete s većim uspjehom i većim brojem trkaća,rekerativaca,starih,mladih,djece,mršavih i debeliiiih…nema veze samo neka se nešto mrda u ovom gradu!
    0    0

Ostavite komentar

*

code