Video i Foto: Rekonstrukcija Šetališta – Druga strana medalje

Video i Foto: Rekonstrukcija Šetališta – Druga strana medalje

3440
7
Podijeli

sut uz more 1Grube građevinske  radove na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica u Igalu, kako su obećali iz lokalne samouprave, firma „Đokić group“ treba da završi do 15. maja. Po riječima direktora te firme, Osmana Đokića, predviđeni radovi biće okončani u obećanom roku. Međutim, preostala 4 dana najavljeni su kiša i jugo, pa se postavlja pitanje da li će izvođač radova uspjeti da ispoštuje taj rok.

Od oktobra prošle godine  rok za obnovu i proširenje ovog dijela Šetališta Pet Danica prolongiran je nekoliko puta, zbog preprojektovanja, pa Praznika Mimoze, zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Sakupilo se oko dva i po mjeseca pauze, od kraja decembra do početka marta. Nezadovoljstvo ovakvim stanjem, pored građana Herceg Novog, izražavaju i vlasnici desetak lokala na potezu Šetališta od Rafaela do Galeba. Mnogi od njih nisu ni otvarali butike i restorane, što im je uzrokovalo znatne budžetske deficite.
Vlasnik prestižnog restorana „Ancora“, Marko Salatić, kaže nam da je dobro što se sređuje Šetalište, ali posao je mogao biti završen za dva-tri mjeseca:
marko salatic ancora– Od 22. oktobra kada su počeli radovi prošle godine, zatvorio sam restoran. Do danas ne mogu da ga otvorim. Čekam da vidim hoće li ispoštovati rok 15. maj za završetak grubih građevinskih radova i postavljanje rasvjete. Bojim se da će ovaj dio Šetališa ostati tokom sezone u pomrčini – priča nam Salatić.
On, pri tom, tvrdi da izvođač posao ne radi kvalitetno i po propisima. Nadzor je slab, jer redovno se dešava da zemlju i šut “odnese” more. Naime, izvođač vrlo lukavo, da ne bi plaćao odvoženje šuta kamionima, pravi gomile na samu pjenu od mora. Čeka jugo, kao što će biti sjutra, da vjetar i kiša sve odnesu u more, navodi Salatić. Sve je više puta dokumentovao i prijavio nadležnima i očekuje da inspekcija reaguje.
rekonstrukcija setalista 102Direktor „Đokić grupe“, Osman Đokić smatra da su optužbe na račun njegove firme neosnovane, jer radove koje izvode, a koji uključuju i one pod morem, nije moguće završiti „bez malo zagađivanja mora“:

Picerija i restoran

– Ako neko umije da mi objasni kako se radovi u moru izvode, a da se more ne zaprlja, neka dođe da mi objasni kako se to radi, jer ja stvarno to ne znam. Mi smo radili fundiranje stubova na minus 1, što znači na metar ispod nivoa mora. Kako da to izvedemo, a da se ni jedna kap vode ne zaprlja? – pravda se direktor „Đokić grupe“, Osman Đokić“.

sut uz more 2U međuvremenu, načelnik Službe komunalne policije Opštine Herceg Novi, Zoran Bijelić, odgovorio nam je: “U toku današnjeg dana biće izvršen inspekcijski nadzor nad izvođačem radova “.
No, počeo je jugo, šta ako opet odnese u more gomilu zemlje sa same ivice plaže u Igalu?

kamion bijelo muloRedakciji Radija Jadran pristigla je i fotografija na kojoj se vidi kamion koji istovara pijesak u more, na plaži hotela Igalo, popularnoj “La Bambi”, uz optužbu na račun firme “Đokić grup”. U razgovoru sa vlasnikom plaže, Ivankom Vrbicom, saznali smo da se radi o redovnom čišćenju plaže, kao i da sa tom akcijom firma Osmana Đokića nema ništa.
Kamion je istovarao pijesak prikupljen na betonskom dijelu plaže predviđenom za kupače koji ne koriste ležaljke sa kupališta, a koji su izbacili talasi u toku zimskog perioda, tvrdi Vrbica.

7 Komentari

 1. Dok komunalni inspektori haraju gradom , jugo ce ovu glibinu i sut da povuce u more. ukoliko se to desi nebitno je ko je izvodjac treba ga kazniti takvom cifrom da mu nikad na pamet nece pasti da to ponovo uradi.
  0  0
 2. Ovaj sut je vise nego ocigledno nanesen tik do mora pred najavljeno jugo . O tome dovoljno govore slike i video.
  Ako izvodjac ne bude kaznjen i natjeran da sto hitnije ukloni sut kako ne bi zavrsio u potpunosti u more bice mu to podstrek da sledeci put sipa sut direktno u more , a ne da ceka jugo.
  Komunalna pol.je sad na djelu ,a mi pomno pratimo reakciju.
  0  0
 3. Sest dana je najavljena jaka kisa svaki dan ….znaci ode sve u more.Imali li malo i zicane armature sa betonom u sutu,kazu vrhunski je kad skocis na glavu u more
  0  0

Ostavite komentar

*

code