Foto: Stolnjak preko javne rasvjete, rupe na stepeništu na Karači

Foto: Stolnjak preko javne rasvjete, rupe na stepeništu na Karači

3546
14
Podijeli

Među svakodnevnim dopisima i pozivima koji stižu u redakciju Radija Jadran jutros se našao i vrlo zanimljiv, gotovo reporterski zapis Đ.M koji živi u Minhenu, ali je trenutno u Novom.

stolnjak rasvjeta hn 2– Sa pijace sam krenuo jutros skalinadom na more i usput vidio i snimio interesantnu scenu. Neko je lampion gradske rasvjete umotao u stolnjak!!! Pretpostavljam da to osvjetljenje ometa noćni štimung u pub cafeu “Prostorija”, a možda su u pitanju gosti ili stanari u kući na suprotnoj strani. Očigedno je da tu gradska rasvjeta direktno ulazi u spavaće sobe.

Picerija i restoran

Bilo kako bilo – mene interesuje da li je gradska rasvjeta prepuštena svakoj individui da je ima pravo prigušiti prema vlastitom nahođenju?! – pita naš čitalac.

U e-mailu skreće pažnju i na rizično stepenište na Karači.

rupa skale karaca– Juče sam se sa Karače spustio starim stepeništem prema ulici Save Kovačevića. Tu sam vidio da je neko iz prolaza izvadio i odstranio dva kamena, tako da je u prolazu nastala rupa koja može dovesti do povrede prolaznika. Utoliko više, jer je stepenište upravo tu noću loše osvijetljeno. Na slici uz rupu je jedan dječak koji se u trenutku snimanja tu zatekao i bio voljan da pozira za foto-dokumentaciju – napisao nam je Đ.M.

Da su niz skaline od Karače do ul. Save Kovačević rupe na dva mjesta i sami smo se uvjerili. Mještanin sa kojim smo pričali ukazao nam je da u obližnjem đardinu rastu bambusi i da su pustili jako korjenje koje izbija ispod starih kamenih skala. Zato su i uklonjena dva kamena, ali ostale su rupe sa vidnim korjenom bambusa, kao otvorena prijetnja za prolaznike.

Ova priča ne bi imala smisla bez odgovora nadležnih u komunalnoj policiji. Međutim, za odgovore na ova i druga pitanja danas smo uskraćeni zbog zauzetosti rukovodilaca.

Naše sugrađane i goste podsjećamo da imaju mogućnost da prijave problem i dobiju odgovore direktno koristeći „Sistem 48“putem e-maila, sms poruke, pristupom web aplikaciji ili pozivom Call centru na broj 19800.

14 Komentari

 1. Vidi, Ivana, uz duzno postovanje, kada su stavili rasvjetu, nikome nije odgovarala, mahom svima je slabo osvjetljavala…sada, kada dobro svijetli i kada je “noc punog Mjeseca”, ne valja ni to….e pa, skure ce to rijesit…
  0  0
 2. Super ideja za stolnjak!
  Ove nove sijalice su katastrofa! Mislim da bi trebalo razmisliti u nekim zonama promjenit sijalice
  jer su ove prejake i neadekvatne!
  0  0
 3. Kad nema svijetla ne valja,kad ga ima isto ne valja,nama gori dan i noć i neka ga,što ja mogu osim da se izjasnim kad me budu pitali.Ne štedi se energija,ne čuva se životna sredina,ne poštuju se propisi,ne ulaže se domaćinski,nema stručnih na važnim mjestima,potrefe ponešto ko…..Pa,izjasniću se…..prvom prilikom.
  0  0
 4. Ne dirajte kanavacu na lampionu, predobro izgleda uvece 🙂 pa, nijesu je bezveze stavili, nego da se napravi stimung!
  Ako gosparu smeta, neka ide u Kazu, Admiral ili La Bambu, naci ce gomilu istomisljenika.
  0  0
 5. A jesi li boga ti platio boravisnu taksu.Nemo da zaboravis lentavajuci lampione ..blago tebi kad ti je sve osim ove svetiljke potaman…Nijesi ti gleda Minhena vise no ja…nako na kakvu sliku
  0  0
 6. Pozdravljam ovog gospodina koji je pravi Novljanin iako živi u Minhenu,ali za razliku od ovih domaćih koji prolaze pored raznih rupa, grad. rasvijete koja negdje zaslijepljuje,a negdje je sakrivena u zelenilu pa pravi sjenku tamo gdje treba da osvijetli, on evo već nekoliko puta upozorava na ono što ne valja u našem Gradu jer živi na zapadu gdje se ove stvari ne mogu zamisliti.Svi mi koji živimo ovdje svaki dan se suočavamo sa masom problema ali samo pojedinci se usude da ukažu.Na žalost i danas u “demokratiji” mi smo ostali isti “pušti me stat” neka to drugi brine!
  0  0
 7. Vjerovali ili ne meni je ovo sa stolnjakom simpaticno. Jos da ste uslikali nocu ili ostavili da stoji da podjemo vidjet jer vjerujem da djeluje romanticno, a kako je HN turisticki grad i trenutno pun gostima siguran sam da bi dosta mladih parova napravilo fotku kod ovog romanticnog lampiona.
  0  0
 8. Kada grad postavi reflektore, a ne ulicnu rasvjetu, svaki individualac mora da je podesi prema svojoj zelji 🙂 u spavacoj sobi nam je svaka noc – noc punog mjeseca, zahvaljujuci ovim presmjesnim lampionima! 🙂
  0  0

Ostavite komentar

*

code