Početna Sport Foto: Trka između mora i neba, “Kotor vertical extrem 2016“

Foto: Trka između mora i neba, “Kotor vertical extrem 2016“

1

trka kotor vertical extrem 240316 1Bez zaslužene medijske pažnje proteklog vikenda  u Kotoru je drugi put uspješno održana trka „Kotor vertical extreme 2016“ – trka između mora i neba. Okupila je 92 učesnika iz osam država, a težak ispit organizacije položili su AK “NISKOGORCI” i NVO “ORJEN OUTDOOR” iz Herceg Novog. Oni su bili nosioci projekta, ali im se pridružila i Srpska Sky Running Federacija, koja je uvrstila trku svoj kalendar za ovu sezonu. Tako je dan poslije  Kotora, u nedjelju održan  Verical weekend  u Trebinju.

Start kotorskog Vertical extrem bio je sa Tabačine i sjevernih vrata Starog grada, a cilj na vrhu Pestingrada na 1007 m nadmorske visine. Staza je dužine 2,8 km i bila je markirana trakom za označavanje od početka do kraja najbezbjednijom rutom. Tako su svi učesnici stigli bez većih problema do cilja, a i bile su postavljene visinske granice na svakih 200 mnv.

– Mjerenje vremena ove godine znatno je doprinjelo većem broju učesnika. Svi smo dali svoj maksimum i na kraju smo dobili po svim reakcijama veoma dobro organizovanu trku. Startovala su 92 takmičara iz Srbije, koji su bili najbrojniji, Hrvatske, BiH kao i Njemačke, Švedske, Španije i Grčke i naravno iz Crne Gore. Po svim komentarima nakon trke zaključujemo da smo uradili nešto dobro i veliko – kaže Saša Kulinović iz NVO „Orjen outdoor“ i AK „Niskogorci“.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Stephan Tassani-Prell, SC Ainring-Salomon iz Njemačke sa vremenom, 44:55.67. Iza njega stigao je Dušan Bazić, “Led circle”, iz Srbije, sa vremenom 46:04.70, a onda treći Darko Vidaković iz AK “Niskogorci“ iz Crne Gore, postigavši vrijeme  48:09.99.

 

Među ženama najbolja je bila Sanja Kavaz, Trčim jer štrčim, iz  BIH, sa 58:47.44, potom druga  Sofija Arapović, iz SkyRunning Serbia, sa 1:01:53.29 i treća Hrvatica  Marina Maslek, HPD “Sniježnica”, sa vremenom 1:03:12.14.

– Svega ovoga ne bi bilo da nije volontera koji su bili na stazi i pazili da ni jedan detalj ne izmakne kontroli. Veliko hvala fotografima i snimateljima koju su ovu manifestaciju zabilježili svako iz svog ugla. Fotografije možete pogledati na Fb stranici OrjenOutdoor – ističe Kulinović. On je zahvalan i Turističkoj Organizaciji Kotora koja je prepoznala ovaj događaj kao veoma značajan za turističku promociju Kotora u ovom dijelu godine, a ovaj sport kao novu turističku ponudu. Jer Kotor pruža jedinstvene uslove, a ima još mogućnosti za širenje takmičenja.

I Gorska služba spašavanja Crne Gore dala je dodatnu podršku i sigurnost našim takmičarima, zatim Suplement Store, koji su sve takmičare u startnim paketima darovali jednim iz široke palete proizvoda.

Manifestaciju je pomogao i Hotel Light House koji je obezbjedili drugu nagradu-vikend u Igalu, zatim Reklame “Svijet” HN,  Blue Line, uprava bazena “Primorca” Izviđački odred “Orjen”.

Za sve učesnike nakon trke organizovan je pasta party u Konobi “KRSTAC” gdje je ujedno bila i dodjela medalja i nagrada najboljima.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code