Foto: Trka za Stevana – rekordan broj učesnika u 21. kolu Novske...

Foto: Trka za Stevana – rekordan broj učesnika u 21. kolu Novske lige trčanja

3031
3
Podijeli

Na startu 21. kola Novske lige trčanja danas je bio rekordan broj, 48 takmičarki i takmičara. Oni nisu “jurili” rezultat, jer je u prvom planu bila humanitarna misija, uplata sredstava od startine za oboljelog Stevana Obradovića.liga trcanja za steva 1– Od 48 takmičara je 38 trčalo od Savine do skoro tunela, trasu od 2,5 i 5 km, a ostali su došli da pruže podršku i da uplate novčana sredstva. Ne smijemo zaboraviti kolege iz Dubrovnika koji su se takođe odazvali akciji i došli na trku. Takođe, pridružili su nam se i članovi Kluba ekstremnih sportova iz Kragujevca, koji borave u našem gradu na pripremama. Svi su imali jedan CILJ, a to je podrška našem sugrađaninu i sportisti, Stevanu Obradoviću – kaže Marko Butulija u ime organizatora, Triatlon kluba Herceg Novi.

liga trcanja za steva 3Lijepo je bilo vidjeti dosta mališana, koji su se hrabro uputili u izazov trke na 2,5km, a oni malo spremniji su se oprobali na 5km. Velikom broju članova TK Herceg Novi nije bilo lako pretrčati trasu, pošto su učestvovali i na Splitskom polumaratonu, ali su, ipak, dali svoj maksimum iako je rezultat bio u drugom planu.

Picerija i restoran

– Davanjem cijelog sebe trkom smo pokušali da jos više pomognemo Stevanu u borbi s bolešću, jer je to njemu potrebno. Ovo kolo ostaje zapamćeno i po oborenom rekordu staze. Za to su se pobrinuli momci iz Kluba ekstremnih sportova Kragujevac. Oni su zauzeli prva tri mjesta u muškoj konkurenciji. Prvi kroz cilj je prošao Strahinja Trakić u vremenu 17:05 za njim klubske kolege Veljko Maksimović (17:43) i Marko Pavlović (18:09).
Inače, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto je bilo rezervisano za Lidiju Vukić iz TK Herceg Novi u vremenu 24:13 iza nje u cilj je ušla Sanja Dabović sa vremenom 25:44 i treće mjesto je pripalo gošći iz Dubrovnika Tanji Ožanić koja je ciljnu liniju prešla za 26:59. U trci na 2,5km u muškoj konkurenciji najbolji je bio Danilo Tomić koji je dionicu savladao za 10:05 a u ženskoj konkurenciji prva kroz cilj je prosla Sanja Koprivica, sa vremenom 13:32.

liga trcanja za steva 2– Ovom akcijom smo uspjeli da prikupimo 280 eura, zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i podržali trku. Domaćin, Gelateria “La Monte”, je od petka pokrenula akciju prikupljanja sredstava za Stevana. U ponudi su imali zdrave napitke od svježe cijeđenog voća po cijeni od 2,20 eura i ukupan prihod od prodatih sokova biće odvojen za Stevanovo liječenje – navodi Butulija.

liga trcanja za steva 4Iz Gelaterie “La Monte” zahvaljuju svima koji su se osvježili zdravim napitkom i tako istovremeno učestvovali u prikupljanju sredstava za Stevena. Juče i danas je prikupljeno 88 eura i osoblje je odlučilo da pokloni i sav svoj bakšiš od 31 eura.
Iz Gelaterie “La Monte” podsjećaju da akcija traje i sjutra. Jer, odlučili su da humanitarna akcija traje 3 dana kako bi se prikupilo što više sredstava.

liga trcanja za steva 5

– Dali smo naš mali doprinos onako kako znamo. Vjerujemo u Stevana i znamo da je borac i jak – poručuje mlada vrijedna ekipa iz Gelaterie “La Monte”.

3 Komentari

  1. ne bravo nego super bravo.svaki put pokazujete da nas jos ima.drzite se i sva podrska od nas koji smo se rodili na ovo malo obale.volim vas sve.
    0    0

Ostavite komentar

*

code