Foto: Trofej „Jadrana“ kakav dolikuje jubileju

Foto: Trofej „Jadrana“ kakav dolikuje jubileju

1154
0
Podijeli

Proteklog vikenda Škver je sijao možda sjajnije nego ikada. U olimpijskoj godini Herceg Novi je imao čast i privilegiju ugostiti četri reprezentacije, i to ne bilo koje, već četri reprezentacije učesnice Olimpijskih igara. Hrvatsku – aktuelnog olimpijskog pobjednika, Mađarsku –  višestrukog olimpijskog pobjednika, Španiju – osvajača mnogih odličija i domaću Crnu Goru.

trofej jadrana 1
– Domaću Crnu Goru, „domaćiju“ neko ikada, ako se tako može reći jer je čine nikada veći broj Novljana i Jadranaša, kako u igračkom kadru tako i u stručnom štabu. Sve se poklopilo, veliki jubilej 90 godina plivačkog vaterpolo kluba Jadran, 90 godina tradicije i ponosa Jadrana, Jadranaša i vaterpola u Herceg Novom, vrhunske ekipe učesnici turnira, Novljani – Jadranaši i u bazenu i na klupi predvođeni Vladimirom Gojkovićem, Milošem Šćepanovićem, Predragom Jokićem, Lekom Ivovićem. Možda i sami nismo svjesni koja sportska i vaterpolo elita se sastala u Herceg Novom – kaže nam direktor PVK Jadan Carine, Miloš Mračević.

Picerija i restoran

trofej jadrana 2Po ocjeni svih učesnika, a oni, ipak, dolaze iz država sa velikom vaterpolo tradicijom i poznatim vaterpolo hramovima, poput Margitszigeta u Budimpešti, Monžuika u Barseloni, ili hrvatskih bazena na Kantridi, Poljudu, Gružu, bazen Jadran na Škveru predstavlja jedno od najljepših i najatraktevnijih mjesta za odigravanje vaterpolo utakmica.

– Još jednom se potvrdilo da je potrebno da neko dođe sa strane da bi nas u to uvjerio. Bilo je pravo uživatnje u bazenu pratiti vaterpolo asove, dok se na velikom video zidu smjenjivala Jadranova foto priča, koja nam je dočarala neka davna vremena i posjetila nas kako je to nekada izgledalo. Imali smo priliku vidjeti i podsjetiti se na sve Jadranove šampionske ekipe koje su u 90 godina kluba osvojile 12 titula državnog prvaka, 11 nacionalnih KUP-ova, dvije Jadranske lige. Posjetili smo se i kako je to izgledalo kada je sve nastajalo davne 1926. godine, pa sve tako fotografijama kroz skoro vijek postojanja – priča nam Mračević.

trofej jadrana 3

Trofej „Jadrana“ je opravdao epitet velikog sportskog događaja u čast velikog jubileja, velikog kluba. Škver je izgledao svjetski, na ponos svih nas.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code