Foto: U „Prvom danu u prirodi“ uživali žene i djeca, muževi “vidali...

Foto: U „Prvom danu u prirodi“ uživali žene i djeca, muževi “vidali novogodišnje rane”

1510
4
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrvi dan Nove godine i prvi put u Herceg Novom, u sklopu programa zimske ponude zaleđa, priređen je izlet, nazvan “Prvi dan u prirodi” do istorijskog Kotobilja, u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena. Bilo je dosta skeptika da će se iko poslije “najluđe” noći pojaviti u 11 ura na startu, kod Autobuske stanice. Ipak,uprkos oblačnog vremena, na izletu je bilo 27 Novljana i njihovih gostiju.

– Ruku na srce, to su pretežno bili žene i djeca, dok su muževi ostali da „vidaju novogodišnje rane“. U svakom slučaju, ko je krenuo-nije se pokajao. U trosatnoj šetnji obišli su neposredno zaleđe grada i upoznali se za lokalnim zanimljivostima: Matkovića mostom, Kotobiljskom šumom, izvorom Zelenac. Dio priče bio je vezan za vegetaciju zaleđa, pa su se mogla čuti i upustva o jestivim biljkama koje se i sad, u januaru, mogu prikupiti u ovim krajevima – kaže vd rukovodioca Agencije, Željko Starčević.
Očito da ljudima nedostaje stalnih organizovanih aktivnosti ovog tipa i da se već skupilo dosta zainteresovanih koji inače nisu bili aktivni u zaleđu, niti su članovi planinarskih društava, Nvo-a, sportskih klubova i slično. Sa tog stanovišta zajednički kalendar aktivnosti „Podigni glavu, otkrij Orjen“ već daje odlične rezultate, te u prve tri akcije broji ukupno oko 170 učesnika.

Picerija i restoran

Naredno dešavanje iz ovog kalendara predviđeno je za vikend 9. i 10. januar, kad nas očekuju čak 3 događaja: Promocija trail trčanja (okolina sela Kameno), Školica zimskog guštanja „Moj Snješko Bijelić“ (okolina Vrbanja), te Turnir u trešeti i briškuli (Vrbanj).

 

4 Komentari

  1. Super je bilo ! Jedno divno iskustvo ! Posebna zahvalnost gospodinu Željku na srdačnom razgovoru i korisnim informacijama ! Radujem se sljedećem druženju ! Apsolutna preporuka, ko god ima malo vremena i volje, neka časti sebe i svoje najmilije jednim ovako divnim izletom !
    0    0

Ostavite komentar

*

code