FOTO: UZ KONCERT DOČEKALI ZORU I LJETO NA FORTE MARE

FOTO: UZ KONCERT DOČEKALI ZORU I LJETO NA FORTE MARE

140
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Buđenje uz pogled na plavetnilo neba poslije oluje, koje se spaja sa morem, uz čarobne zvuke viole, violončela i violine, svakako će biti doživljaj za pamćenje kojim je počelo ljeto u Heceg Novom, ali samo za oko 150 ranoranilaca.

U samo svitanje, na par sati od prestanka kiše i jakog nevremena, na tvrđavi Forte Mare, priređen je neuobičajeni performans, koncert jazz quarteta Jele Cello.
Prvog dana ljeta i na Svjetski dan muzike sa ove tvrđave, u predivnom ambijentu, sređene i osvjetljene, rasplinula se muzika što je ujedno bila i najava glavne turističke sezone u Herceg Novom.
U čaroban i neki drugačiji svijet prisutne su “odvele”Jelena Jela Mihajlović na violončelu, uz nju su bile i Jelena Adamaović i Mariana Peleš na violinama, i Tamara Grubin na violi.
Koncertu je pored Novljana prisustvovalo i dosta stranaca, mahom Norvežana, koji su ove umjetnice vratili i na bis.
Romantično osvjetljenje čitavu atmosferu učinilo je upečatljivijom, a omogućeno je donacijom Novljanina Darka Budeča, koji je uspješan biznismen u Beogradu i vlasnik firme “Bek”.
Nakon uklanjanja skele sa sjeverne strane ulaza u kulu i postavljanja reflektora, uz obimno sređivanje zelenog pojasa oko kule – ona ponovo blista novo-starim sjajem.
Nakon otvaranja tvrđave, oba će i dalje biti ljetnji bioskop, ali i pozorišna i muzička scena.
Koncert je organizovao JUK Herceg Fest u saradnji sa hotelom „Lighthouse”, a ulaz je bio besplatan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code