FOTO: Užgali Prilično Dvoličnog, jer je šetebandijera, što nas impapanava, destregava, impjegava,...

FOTO: Užgali Prilično Dvoličnog, jer je šetebandijera, što nas impapanava, destregava, impjegava, ruinava, ambisa

3919
10
Podijeli

spaljivanje karnevala 2016 1Suđenjem i spaljivanjem karnevala Prilično Dvoličnog, a potom koncertom Exodusa i Petra Graša na prepunom Trgu Nikole Đurkovića, završen je 47. Praznik mimoze.
Simbolično, ali bar tako, pravda je stigla krivca svih novljanskih nedaća. Dobra atmosfera, uz poznate melodije, koreografiiju, pucnjavu trombonjera, ples mažoretki, Gradsku muziku Herceg Novi, goste iz Rijeke, ali i Mjesnu muziku iz Stolca koja je oduševila kvalitenim repertoarom i izvođenjem.
Karanevalska grupa Ćike iz Rijeke i novske Maškare začinile su završni program cvjetnog festivala, suđenje i spaljivanje Karnevala.
spaljivanje karnevala 2016 6A kakav je bio scenario suđenja Prilično Dvoličnom i kako su to izveli glumci Hrecegnovskog pozorišta? Sjajno! U suđenju su učestvovali i građani, koji su i te kako upoznali ko je i što čini novski Krnevno. Nepotkupljivom sudiji Tvrtku Novskom, tužiocu Stjepanu Šćepanu Hercegu, nije moglo ništa da promakne, iako ga je branila advokatica Novka Enveovović.
Sudija Tvrtko je za Prilično Dvoličnog kazao da je nastanjen u Herceg Novom, sa crnogorskim, srpskim, bosanskim, hercegovačkim i bokeškim državljanstvom, što ga čini ne dvoličnim nego petoličnim.
spaljivanje karnevala 2016 8– Dvolični je po zanimanju biznismen, menadžer, prijavljen na Birou rada kao nezaposlen, klošar i preduzetnik, poslanik svih stranaka iz jedne u drugu, iz druge u treću iz treće u četvrtu, te je „vazda uz vlast, a nikada uz odgovornost, vazda za i vazda protiv“.
spaljivanje karnevala 2016 7Bogatun i prosjak, bez dozvole za rad za oba statusa. Pola vamo, pola tamo, kad sabereš niđe. Sudi mu se, zbog osnovane sumnje da nas je u g..nao, unerdao, inkartao i da nam je o glavi radio i da je cijeli grad zalitao – kazao je sudija Tvrtko.
Tužilac Stjepan Šćepan Herceg, optužio je Dvoličnog za kasapljenje lica grada, razrovane ulice, nedostatak hotela, lažna obećanja, nepoznavanje proceduralnosti i odsustvo prve persone Opštine.
spaljivanje karnevala 2016 3– Konkretno,ulice i Štelište su nam raskopani, kao i da ih je svakodnevno zasipala teška artiljerija.. rupa, džomba, džomba, rupa, pa pet rupa. Izgradnja kolektora, reći će neko.. Ajte molim vas, pa koliki je to kolektor kada za njega treba toliko godina. Pa ne skuplja taj kolektor g.. cijelog čovječanstva, nego jednog malog grada. Dakle, on noću raskopa, ono što se danju zakopa, pa narednu noć zakopa ono što se danju raskopa i zbog toga desetine radnika zabrinuto sjede po cijeli dan, obeshrabreni, jer što bi oni radili kad im neko rabotu kvari, pa se predaju porocima.
Dvolični je kriv što turisti koji nas obožavaju, nemaju gdje da dođu jer je sve hotele ambisao.
Pola njega je bogati turistički biznismen, a pola ko oni radnici što su ostali bez posla. Prilično Dvolični je potegao svoje prilično dvolične veze, lagao i obmanjivao vlast i vlasnike i tako grad ostavio bez velikih hotela.
spaljivanje karnevala 2016 4Evo i činjenice, na početku Praznika mimoze, Herceg Novi je privukao 100.000 turista, a sve smo ih morali vratiti doma, jer nismo imali gdje sa tolikim narodom. Novski Krnevo nije kao drugi Krnevoli što hoće da komšiji crkne krava, on hoće da njemu crkne krava i to vam je novska posebnost.
Optužujem ga i za pretvaranje centra grada u Vol strit, pa imamo banku do banke kao da smo svi biznismeni, dok se u drugim gradovima nalaze galerije, suvenirnice, kafane.. mjesta gdje se dohodi i prohodi.
On je kriv jer nije bio na času kada se učila proceduralnost. Utekao je iz škole i zato cijeli grad lomi glavu ko će nam biti prva persona Opštine. Kako nije znao tu lekciju, gumicom je prebrisao kako se to radi.. i sada niko ne zna šta će pa nam se okolo posprduju” – nabrajao je tužilac i zatražio hitno spaljivanje Krnevala.
Novka Enveovović, branila je Prilično Dvoličnog da ne može biti kriv jer nije zaposlen u Opštini i nije ništa potpisivao. Ona je upozorila da je po evropskim pravilima smrtna kazan ukinuta, no nakon što su joj „krišom“ dodati novci, promijenila je iskaz i pridružila se tužbi.
spaljivanje karnevala 2016 2Porota, odnosno delegati naroda kazali su da su tokom Praznika u dvije kutije stavljane primjedbe i pohvale građana i to njih 820 te da su mišljenja ravnopravno podijeljena na za i protiv, ili kako je sudija ocijenio „pata karta“.
Sudija Tvrtko je bio neumoljiv u konačnoj presudi, proglasivši Prilično Dvoličnog krivim, a kao kaznu izrekao spaljivanje.
– Kriv je i zbog toga što pola misle jedno, a pola drugo, kao i on. Kriv je jer više ne možemo da razaznamo što jeste, a što nije. spaljivanje karnevala 2016 5Što je laž, a što istina i što nas infanafanava, dostregava, inpjegava i što nas ambisa. Kriv je što ne možemo da stanemo na zelenu granu nego se stalno na trulu vraćamo i oburdavamo.
Varom ćemo osvijetlititi vijađ u proljeće u neko bolje vrijeme, a ako ne bude tako, onda više neće on biti kriv, nego mi. A da ne bi mi što god bili krivi, Krnevo Prilično Dvolični ima se smjesta užgati i užditi, poručio je sudija Tvrtko.

10 Komentari

 1. Bilo je spektakulrano. Ovakvu manifestaciju se skupa grad nije imao odavno. Dovoljno se sjetiti proslogodisnjeg ponizenja na paljenju krnevala i svih buckurisa koje su nam uvaljivali . Ovo je probudilo grad i poslalo pozitivnu sliku o Novom. Puni maskenbali, pune ulice, radost zivota bar u ovih nekoliko dana. Odlicno i organizaciono zahtijevno finalno vece. U Novi se poslijednje vrijeme nema puno toga hvaliti ali za Mimozu a posehno za sinoc bravo.
  0  0
 2. Moja Savo da si ti živ i zdrav, ali organizacija nije bila ni blizu najbolje. Naprotiv, više nego ikad je bilo nedostataka. Jedina stvar gdje se vidi poboljšanje su gradska muzika i mažoretke. A organizacija-nula bodova.
  0  0
 3. Organizacija je bila najbolja do sada,svaka cast Peulicu na energiji koju on ima.Ako neko iz sretne nase opstine ovo cita treba i nagradit ovog momka,a ne tapsat ga po ramenu.
  0  0
 4. “Novka Enveovović, branila je Prilično Dvoličnog da ne može biti kriv jer nije zaposlen u Opštini i nije ništa potpisivao. ”
  Mene ovo asocira na nekoga ali ne zborim nista… Bolje mucat.
  0  0

Ostavite komentar

*

code