Foto: Veče za cijeli život – Mladost uljepšala srce Herceg Novog

Foto: Veče za cijeli život – Mladost uljepšala srce Herceg Novog

12131
2
Podijeli

Gradski trgovi Bellavista i Nikole Đurkovića vrvili su večeras već od 18 h – jednako uzbuđenim i maturantima i roditeljima. Okupljanje srednjoškolaca u svojim najboljim izdanjima krenulo je dva sata prije samog početka defilea, kako bi se slikali za maturske spomenare, ali kasnije krasili i izloge i albume foto radnji.

defile maturanata 2016 21Fotografa, kojih je bilo na svakom ćošku imali su zaista pune ruke posla – jer svi su htjeli da ostanu zabilježeni okom objektiva ili kamera.

Picerija i restoran

Moštvo boja, dugih toaleta, vrtoglavo visokih potpeica, profesionalno odrađenog make up-a i frizura – sve to na mlađanim osamnaestogodišnjakinjama, uglavnom nesigurnim i neizvježbanim za hod na 14, 16 ili čak 18 cm. “Bole noge pomalo, ali za ljepotu mora malo i da se istrpi. Ionako ćemo se poslije prezuti u baletanke”, kazale su nam neke od njih vidno uzbuđene, razdragane, ne pokazujući nikakvo opterećenje neudobnom obućom.

defile maturanata 2016 10Jednako uparađeni bili su i roditelji, jer i za njih je ovo veliki dan. Oni proživljavaju svoje treće, četvrto ili ko zna koje matursko veče. Na licima osmjesi, jer su djecu uspjeli izvesti iz srednje škole, i sada zajedno sa njima odlučivati što i kako dalje.

Matursko veče i ove godine bilo je praznik za oči u svakom smislu – od brižljivo birane garderobe, decentnije, svedenije, do onih malo smjelijih sa dubljim dekolteima i šlicevima, ali i otvorima na stomaku. Iza svega su bili dani i sati pripreme, koji su koštali. Neke “simboličnih” 200, a većinu preko 500 eura. Ipak, teško su đevojke htjele o tome da pričaju, ali kako nam kažu, svjesni su da je ova noć jednom, sada, pa su i roditelji zažmurili na jedno oko, i svojim mezimicama obezbijedili željene toalete, frizure, torbice…

Anđela Đuričić iz III razreda Trgovačke, vidno uzbuđena priča da je ovo zaista posebna noć, uz želju da se svi dobro osjećaju i provedu kao i ona:

defile maturanata 2016 18“Matura je fantastičan osjećaj. Završili smo Sdenju školu, meni ostaje vanredno četvrta godina, a nakon toga upisaću fakultet. Još uvijek ne znam koji. Trudila sam se da večeras izgledam prirodno, da ne izgledam izvještačeno, a sve me je koštalo oko 200 eura”, priča Anđela.

Njena drugarica iz odjeljenja, Kristina Špirto, takođe nije skrivala oduševljenje ovom večeri, a za Radio Jadran kaže:

“Strašno sam uzbuđena, sve je večeras fantastično. Ipak još uvijek ne znam šta ću poslije srednje, moram da razmislim”, kaže ona.

Kristina ispočetka nije željela da otkriva koliko je njen večerašnji izgled otanjao novčanik njenih roditelja, ali ipak:

“Mora li o tome da se priča. Ja nisam za to zaista. Ali ako insistirate, bilo je negdje sve skupa oko 500 eura”, priča Škanata.

Jelena Tomašević iz IV razreda Ekonomske s nestrpljenjem je iščekivala početak defilea, pričajući nam da je za raskošnu toaletu i sve što je uz nju išlo takođe izdvojila oko 500 eura, dodajući da će nakon Srednje upisati Ekonomski fakultet.

defile maturanata 2016 30Mila Predović iz IVA Gimnazije, osjećala je blagi stres, jer: “Sve nas ovo večeras jako pogađa u pozitivnom smislu, i normalno je da se tako osjećamo. Nakon srednje upisaću Građevinski fakultet. Ne bih da se prisjećam koliko me sve ovo koštalo, ali kad ste navalili – malo više od 500 eura”, kaže Mila.

Gužva na Bellavisti počela je da se smanjuje kako se primicalo 20 h kada su zatvorena vrata ispod Sat kule, a Gradska muzika počela sa intoniranjem marševa. Nešto malo nakon 20 h, krenuo je defile mladosti, ljepote, Trgom Nikole Đurkovića do pizzerije Touch.

Tu je maturante čekao prevoz do Instituta, gdje ih očekuje svečana večera i žurka uz barski Paddrino bend do 2 sata.

 

2 Komentari

  1. Sve pohvale za roditelje,u ovim teskim vremenima treba odvojiti mnogo da bi djeca ovako blistala gradom.Zbog njih sve ima smisla u zivotu.
    0    0

Ostavite komentar

*

code