Foto: Vraćanje ploča na šetalište, kolektor se još postavlja duž rivijere

Foto: Vraćanje ploča na šetalište, kolektor se još postavlja duž rivijere

3265
10
Podijeli

Sezona se primiče, a radovi na kolektorskoj mreži u Herceg Novom još traju. Postavljanje kolektorskih cijevi  obavlja se na nekoliko lokacija duž rivijere – Đenovići, Baošići, Bijela, Zelenika. Međutim, od jutros je počelo popločavanje dijela Šetališta Pet Danica, na potezu od hotela “Plaža” do Energoprojekta.
setaliste poplocavanje 040516 1Tako će do početka sezone makar dio, 5 km duge staze, razrovane zbog ugradnje kanalizacionih i vodovodnih cijevi, gradnje pumpne stanice Forte Mare, biti vraćen u prvobitno stanje.
“Početak sezone” je i krajnji rok za završetak preostalog dijela radova na rivijeri i konzervaciju gradilišta, uvjeravaju iz Ćeltikćoglua. Trvrde da će nastojati da što veći dio radova obave do tada. Construct menadžer Ćeltikćoglua, Samir Karišik, u razgovoru za Radio Jadran ipak nije mogao da prezicira kada će biti popločan i ostatak Šetališta:

setaliste 040516 2  – Vidjećemo sa investitorom, ali mi smo spremni za sve aktivnosti, da sve bude spremno prije sezone, kao što je i do sada bilo. Nadamo se i da će vrijeme da nam posluži, kazao je Karišik.
On nije imao podatak koliko je procentualno posla do sada obavljeno, ipak naglašava da je na rivijeri ostalo veoma malo kolektorskih cijevi koje moraju da se polože:

Picerija i restoran

setaliste poplocavanje 040516 2
– Kod hotela Delfin ostalo je da se postavi još 20 m, u Bijeloj oko 80 i u Baošićima oko 130 m. U odnosu na sve što je postavljeno to je minimalan dio posla. Što budemo mogli, nastojaćemo da uradimo do početka sezone, a ostatak nakon sezone. Sada nastojimo da sve vratimo u prvobitno stanje kad je riječ o asfaltiranju, popločavanju i funkcionisanju rasvjete, naveo je on.
Kako nam je ranije kazao inženjer iz nadzorne firme Dahlem, David Matić, posljednji radovi u Bijeloj trebalo bi da budu okončani do 8. maja. Takođe, iz Opštine se čeka potvrda o prijedlogu novog kamena kojim bi trebalo da bude poločan ostatak Šetališta, potvrdio nam je Karišik.

10 Komentari

 1. U prvobitno stanje?? A na koju godinu mislite konkretno,proslu?? Predproslu,ili onu trecu unazad,ja se vise i ne sjecam kako je bilo jer godinama stoji razrovano. Samo ne u prvobitno stanje!!!!
  0  0
 2. Prosto ne mogu da vjerujem da niko iz lokalne vlasti ne preduzima ama baš ništa da se stane na kraj ovoj lakrdiji. Ovoj turskoj kompaniji sa neradnicima treba zabraniti povratak u Herceg Novi. Sa ovakvim radom oni ovaj projekat ne mogu završiti.
  Neka gospoda iz vlasti izađu iz kancelarija i prošetaju obalom i sami se uvjere u to kakvo je stanje pred sam početak turističke sezone.
  Popdrzavam predhodne komentare, ali ajde kako da se organizujemo.
  0  0
 3. za Taxi, mozda si i u pravu,ali smo svi mi krivi,prvi ja ,da dozvoljavamo nastavak radova ovim probisvjetima.Kao sto sam i napisao ispod takav treba biti redoslijed. A ako mi to ne uradimo svi zajedno,onda se slazemo sa svim . 40 miliona cemo vracati!!!
  0  0
 4. ja koliko vidim ovo su neki kameni blokovi koji ni bojom cak nisu slicni prethodnim ? ako se vec setaliste poplocava zar ne moze sve da ide sa istim kamenom ? ili i na to mora da se neko ugradi ?
  a da objasnimo ovom strucnjaku iz turske da citav grad trecu sezonu gubi zbog njegove firme i nestrucnosti !
  0  0
 5. ZATVORITI POTPUNO SVA GRADILISTA,JER JE SADA SVEJEDNO ,TRECA SEZONA UNISTENA,PREKOPATI PAPIRE,OTJERATI IZVODACE,SUDSKI IH GONITI. AKO TO NE URADE ISTI SU KAO I ONI. ZATO NAROD TREBA BLOKIRATI SVE RADOVE,PA OD POCETKA, JER OVO JE VISE NEUKUSNO,OVO NIJE POSAO,A PLACAMO GA MI 40 MILIONA.
  0  0

Ostavite komentar

*

code