Francuska ambasadorka Kristin Tudik u Herceg Novom

Francuska ambasadorka Kristin Tudik u Herceg Novom

1093
0
Podijeli

Novoimenovana ambasadorka Francuske u Crnoj Gori, Kristin Tudik i prvi savjetnik Ambasade, Žan Žak Forte posjetili su Opštinu Herceg Novi. Oni su sa potredsjednikom Opštine, Draganom Jankovićem i saradnicima razgovarali o mogućnostima za proširenje saradnje lokalne uprave i francuske Ambasade u Crnoj Gori.
francuska-ambasadorka-posjeta-hn-121016Jedna od tema bila je i dogovor oko uređenja i polaganja vijenaca na spomenik francuskim vojnicima poginulim u Napoleonovim ratovima na Ilinici.

– Sve ideje koje mogu da doprinesu dobroj saradnji između Francuske i Crne Gore su dobrodošle – poručila je ambasadorka Tudik i dodala da će se tradicija nastaviti i ove godine, te da je Ambasada spremna da učestvuje u uređenju spomenika i okoline.

Picerija i restoran

Nakon sastanka predstavnici Ambasade su posjetili spomenik, u pratnji sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi, Ilije Peulića.

Potpredsjednik Janković je rekao je da je upravo spomenik na Ilinici simbol istorijske veze Francuske i Herceg Novog. Kako je istakao, Opština Herceg Novi nastojaće da bude inicijator različitih ideja čijoj realizaciji bi zajedno radili.

On je upoznao predstavnike Ambasade sa kandidaturom Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.

Ambasadorka je poželjela da naš grad osvoji titulu i kazala da će u tom slučaju rado doći da se raduje sa Novljanima. Kako je dodala, takvo priznanje dodatno bi proširilo prilike za saradnju. A konstatovala je i da su naš grad i regija sve zanimljiviji turistima iz Francuske, zbog čega su dobra povezanost i komunikacija Ambasade i lokalne uprave od velikog značaja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code