Francuzi prenose iskustva Morskom dobru o upravljanju obalom

Francuzi prenose iskustva Morskom dobru o upravljanju obalom

0
Podijeli

morsko dobro francuzi 260216 2U okviru uspostavljanja međuinstitucionanlne saradnje na nivou Mediterana, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ugostilo je francusku delegaciju koju su predvodili predstavnici francuske agencije za zaštitu obale „Conservatoire du littoral“. Pored njih, u delegaciji su bili i predstavnici opština Antibes i Mareisille koji se bave poslovima upravljanja morskim dobrom i obalom u tim gradovima, saopštavaju iz JP Morsko dobro.
Dogovorena je dalja saradnja kroz razvoj konkretnih projekata po temama od zajedničkog interesa, posebno cijeneći razmjenu iskustava i znanja u rješavanju istih i sličnih problema.
Tokom posjete razmijenjena su iskustva iz oblasti organizacije kupališta, zaštite plaža od erozije, razvoja nautičkog turizma i sprotsko-rekreativnih sadržaja, modela ustupanja morskog dobra, kao i zaštite vrijednih obalnih ekosistema i pejzaža.
morsko dobro francuzi 260216 1Predstavnici Javnog preduzeća organizovali su obilazak crnogorske obale u okviru kojeg su sa francuskim kolegama obišli karakterističnu obalu Boke Kotorske, specijalni rezervat „Tivatska solila“, Porto Montenegro, plaže na području Budve na kojima je izražen problem erozije, te ulcinjsku obalu sa posebnim osvrtom na zaštitu vrijednih obalnih staništa kao što su pješčane dine na Velikoj plaži, ušće rijeke Bojane i Ada Bojana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code