Francuzi stigli u hotel „Delfin“

Francuzi stigli u hotel „Delfin“

3014
5
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_hotel_delfinDolaskom oko 250 francuskih turista, u hotelu Delfin u Bijeloj otpočela je ljetnja turistička sezona, mada su je još prije mjesec najavili studenti iz Norveške.

Gosti iz Francuske dolaze u okviru  trogodišnjeg ugovora sa agencijom Top Travel :

Picerija i restoran

– To je prva grupa francuskih turista, uglavnom, porodice sa djecom, koji će se smjenjivati svakih sedam dana. Veći dio gostiju stigao je jutros, a jedan dio očekujemo u poslijepodnevnim časovima, u zavisnosti od slijetanja na tivatski aerodrom, kaže za Radio Jadran vlasnik kompanije Carine, u sklopu koje posluje hotel Delfin, Čedo Popović.

Iako je riječ o prvoj ovosezonskoj grupi francuskih turista, Popović ne krije zadovoljstvo, jer prema ugovorenim dolascima, ova sezona biće bolja od prošle. Budući da je upravljanje hotelom porodični biznis, kako menadžment tako i zaposleni nastoje da budu dobri domaćini. Rezultat toga je da za ovu sezonu imaju i over booking od juna do oktobra:

– Već 18. aprila stiže nam i grupa njemačkih turista, koji su zakupili kapacitete u hotelu Park. Oni shodno našem dogovoru dolaze da vide kako napreduju radovi u hotelu, a ja vjerujem da ćemo uspjeti da ispoštujemo ono što smo najavili i da hotel otvorimo 1. juna, kaže Popović.

radovi kolektor bijelaIpak, prve francuske goste u Delfinu, jutros je, pored lošeg vremena, dočekao razrovan prilaz hotelu, budući da  je  u toku izgradnja kolektora. Radnici, mehanizacija i buka, kojih neće nedostajati ni narednih dana, svakako nisu adekvatan “odbor za doček”, ali:

– Situacija je takva kakva je. Za sada zaista nemamo pritužbi, nastojimo koliko možemo i činimo sve da im objasnimo zašto je neuređena okolina i da to nekako nadomjestimo. Nije to samo problem u Herceg Novom, radi se po cijeloj Crnoj Gori, svugdje se kopa, krenite od Baošića, pa Budva kod Zavale, Cetinje i tako dalje, kaže Popović.

hotel park radoviSa druge strane, kao investitor Popović je zadovoljan dinamikom izvođenja gradnje hotela “Park” i uvjeren da će stići da ispoštuju date rokove i hotel otvore početkom juna. No, ono što je na čekanju i što, za sada nije dobro, jeste uređenje kupališta ispod “Parka”. Prema njegovim riječima, riječ o površini od oko 3.500 m2 plaže, za koju su dobili dozvolu za korišćenje od Morskog dobra, ali da bi se pristupilo uređenju, neophodno je da Opština Herceg Novi izda građevinsku dozvolu:

– U procesu smo čekanja te dozvole, nadam se da će u Opštini imati sluha i da će  procedure ubrzati. Jer, kome treba hotel ako nema gdje da se kupa? Ja sam protekle sedmice imao neke sastanke u Opštini, vjerujem u  pozitivno rješenje vrlo brzo, naročito jer su rokovi kratki. Sezona je skoro tu, mi to sve treba da upriličimo, a to nije mali posao, kaže Popović.

Prema njegovim riječima, kupalište bi trebalo da ima pješčani i betonski dio, uz adekvatan ugostiteljski objekat.

5 Komentari

 1. Čedo zna kako izgleda rabota,jer se takav rodio.Džaba je nekome da mu daš sve pare Crne Gore i više,kad nema osjećaj za rad.
  0  0
 2. Treba dati Cedu Popovicu citavu Crnu Goru, i on ce je svu izgraditi za cetiri godine.
  Sa Cedom se ne bi pravilo 80 metara puta u Baosice 6 mjeseci!!!
  0  0
 3. Budibogsnama što se čudiš, nekad su se rokovi jednostavno ispunjavali, a od kako smo pošeli da ih ispoštivamo ne moramo biti i odgovorni: kakav jezik-takva i pamet
  0  0

Ostavite komentar

*

code