Frankofonija 2018, u subotu, u Dvorani Park

Frankofonija 2018, u subotu, u Dvorani Park

0
Podijeli

Muzičko-scenski program članova Kreativnog centra Avenir iz Herceg Novog pod nazivom “Franchophonie 2018” najavljen je u subotu, 31. marta u Dvorani Park, u 20 časova.

Po riječima profesorice francuskog jezika u ovom kreativnom centru, Jelene Perišić, manifestacija u Herceg Novom samo je dio velike proslave Frankofonije, koja se obilježava tokom marta u većini gradova Crne Gore.

Picerija i restoran

– Ovog puta pripremili smo izvođenje predstave “Mali princ”. To je centralna predstava na ovogodišnjoj Frankofoniji, a pored nje imaćemo još dvije pjesme koje će pripremiti svi članovi Avenira i jednu numeru koja se zove “For me, for me, formidable”, koju izvodi naš učenik Niko Đorđević. Čitav program traje jednan sat – kazala je prof. Perišić.

Predstavu “Mali Princ” jezički je adaptirala i režirala stalna saradnica udruženja iz Francuske, koreografkinja i rediteljka, Andrea Pereković. Predstava je rađena u više etapa. Koncipirana je u dvojezičkoj formi, što je bila dodatna poteškoća, ali i svojevrstan izazov za mlade glumce i profesore ove organizacije.

Članovi Avenira prošle sedmice gostovali su u Baru na otvaranju Frankofonije, odnosno na XV Festivalu školskih pozorišta na francuskom jeziku. Sljedeće gostovanje članova Avenira je u Mostaru 17. i 18. maja.

Kako je objasnila prof. Perišić, svi članovi Avernira dobiće tada sertifikate koji će im olakšati upis na fakultet, mada  festival sam po sebi nije takmičarskog karaktera.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code