Fudbaleri Igala neće “spavati na lovorikama” poslije ulaska u finale Kupa Crne...

Fudbaleri Igala neće “spavati na lovorikama” poslije ulaska u finale Kupa Crne Gore

3
Podijeli

FK Igalo 1929 u finalu je Kupa Crne Gore, prvi put u skoro stogodišnjoj tradiciji kluba, što je ujedno i najveći uspjeh klupskog fudbala u Igalu.

Neriješen rezultat sa ekipom Grblja od 1:1, uz 0:0 iz prethodnog meča osigurali su momcima sa kraja Igala prolaz do finala i utakmice koja će 30. maja biti odigrana u hramu crnogorskog fudbala, stadionu FK Budućnost u Podgorici.

Picerija i restoran

Do susreta sa ekipom Mladosti ostalo je skoro mjesec, koje će Igaljani “utrošiti” na što bolju pripremu, što je ujedno i jedino o čemu će trener Dušan Jevrić i momci razmišljati, priča za Radio Jadran, Jevrić.

Pobjeda je sinoć proslavljena uz živu muziku, ali nema “spavanja na lovorikama”, upozorava Jevrić:

“Riječ je zaista o vrijednom rezultatu, a ova će generacija ostati zlatnim slovima upisana u analima ne samo fudbala u Herceg Novom, već i Crnoj Gori i regiji. Mi smo ovakvim uspjehom dobili simpatizere i navijače ne samo sa ovog podneblja već i šire, koji su i juče pokazali fantastičnu podršku i bili pravi dvanaesti igrač”, ocijenio je Jevrić.

Veliki rezultat za ovako mali klub vjetar je u leđa igračima i upravi, sponzorima, ali i lokalnoj administraciji  i državi, smatra on.

Jevrić do kraja sezone, 26. maja, želi sve snage da usmjeri na najveću utakmicu sezone, duel sa Mladošću. O samoj utakmici i očekivanjima ne želi mnogo da priča, ali poručuje da “neće biti posmatrači finala” te da su, iako svjesni svojih “gabarita” u odnosu na protivnika, pokazali da su žilavi i da mogu parirati većima:

„Znamo da je protivnik izuzetno jak i kvalitetan, što su i pokazali rezultatima u Prvoj ligi – tri puta su bili u finalu, dva puta su igrali u Evropi, tako da riječ je o klubu sa respektom. Ali, sa druge strane, pokazali smo da želimo i najvećima da pokažemo da imamo snagu i kvalitet i da u takvoj konkurenciji „isplivamo“, poručio je Jevrić.

Pobjeda u finalu otvara mogućnost za plasman u Ligu Evrope.

Zahvalan je igračima i navijačima koji su se zajednički borili za ovaj rezultat, svako na svom „terenu“, zatim predsjedniku Kluba, Stefanu Vukićeviću na finansijskoj podršci, kao i ostalim članovima tima – generalnom sekretaru Zoranu Njegovcu, predsjedniku Skupštine kluba Zoranu Lazareviću, sportskom direktoru Aleksandru Kojoviću. Posebnu zahvalnost, kako kaže Jevrić,  duguje podršci lokalne uprave, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću i potpredsjedniku Milošu Konjeviću.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code