Gajić: Požar je već bio ugašen kada sam došao

Gajić: Požar je već bio ugašen kada sam došao

2353
4
Podijeli

radio jadran 5Novinar Radija Jadran, Nebojša Gajić, odgovara pripadniku Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Gojku Mićunoviću, negirajući njegove navode da je ometao akciju gašenja požara. Prenosimo odgovor našeg novinara i zaključujemo polemiku o ovom nemilom incidentu u kojem je, srećom, samo stradala profesionalnost jednog pripadnika važne opštinske službe:

“Ono što je u Vašim navodima istina jeste da sam došao bez akreditacije i u civilnom odijelu, što se mora uzeti u obzir kada je vanredna situacija. Međutim, u momentu kada sam stigao na mjesto nesreće, crnog dima nije bilo i požar je bio saniran. Napominjem, na mjesto događaja našao sam se oko 15:30.

Picerija i restoran

Navodite da ste me opomenuli više puta, ali ne i da me niste  saslušali. Samim tim nijeste mogli ni čuti da sam Vam u dva navrata kazao da sam tu po službenoj dužnosti, te da sam novinar Radija Jadran.

Demantujete da ste mi prijetili sjekirom, pa ispada kao da sam to izmislio, mada za takvu klevetu ne postoji niti jedan valjan razlog. Da li ste držali sjekiru u rukama ili neki drugi alat za razvaljivanje, to je manje bitno, jer verbalna prijetnja, već je bila upućena, što me je na kraju navelo da se sklonim.

Dalje, iznosite činjenicu o mom nenormalnom ponašanju, što je krajnje uvredljivo za nekoga ko pokušava da svojim djelovanjem pomogne ljudima, u ovom slučaju žiteljima solitera u kojem lifotvi ne rade kako treba, a protivpožarni aparati nisu uopšte funkcionalni godinama.

Na koncu, ispada da sam svojim ponašanjem doveo u opasnost pripadnike Službe zaštite i spašavanja, ali da ste to nenormalno ponašanje uočili samo Vi, pa ste našli za shodno da me nasilno uklonite sa mjesta nesreće.

Ovom prilikom upućujem javno izvinjenje svima onima ako sam ih današnjim obavljanjem novinarskog zadatka doveo u opasnost, pa i Vama gospodine Mićunoviću. Želim Vam da ubuduće  dok gasite jedan, ipak, ne  izazivate drugi požar.

Novinar Radija Jadran, Nebojša Gajić.

4 Komentari

  1. Novinaru, da si bio uporan ovako kao u prepiskama, da si pisao da u ovom soliteru već duze vremena postoji problem sa liftom, možda bi se neko smilovao da ga popravi. Takođe, mogao bi pisati o neispravnim protivpožarnim aparatima i u drugim objektima, možda bude od koristi, možda na taj način bolje pomogneš (ovdje si već, kažeš, zakasnio).

  2. Da.. Liftovi ne rade … Upravnik ne radi svoj posao! I treba da snosi odgovornost svake vrste! On MORA da naplati od stanara mesecna izdavanja za stan!

Ostavite komentar

*

code