GALERIJA SA SLIKAMA PETRA LUBARDE U TVRĐAVI FORTE MARE, TEK KADA FONDACIJA...

GALERIJA SA SLIKAMA PETRA LUBARDE U TVRĐAVI FORTE MARE, TEK KADA FONDACIJA PRIKUPI SREDSTVA

0
Podijeli

Predsjednica Fondacije Petar Lubarda, Đina Lazar, demantovala je navode da bi u tvrđavi Forte Mare, tokom “Praznika mimoze” trebalo da bude otvoren galerijski prostor sa slikama ovog crnogorskog umjetnika.

Kako je Lazar kazala za Radio Jadran, tek treba da sakupe novčana sredstva za ozbiljnije preuređivanje unutrašnjosti utvrde. “Grubi” radovi u bivšoj diskoteci “Fuzija” započeti su sredinom avgusta, ali za nastavak i završetak adaptacije prostora neophodno je 10.000 eura, priča nam Lazar:
“Moramo sačekati i malo ljepše vrijeme za radove, ali najpotrebnija su sredstva. Trebalo bi oko 10 000 eura. Za sada smo od privatnog donatora dobili 2.000 eura i nadam se da će donacija biti još”.
Unutra tvrđave sada se ne izvode nikakvi radovi, ali planovi svakako postoje i oni će početi da se ostvaruju kada bude bilo obezbjeđeno bar 70 odsto sredstava.
Lazar je ranije za Jadran pojasnila da će za preuređivanje diskoteke i pretvaranje u galerijski prostor biti neophodno dva mjeseca, jer prenamjena diskoteke u galeriju nije nimalo jednostavan posao. Galerijski prostor zauzimaće tri prostorije i hodnik dužine 60 metara.
Ranije je skinut malter sa kamena u jednoj prostoriji, a kamen će biti obložen nekom bijelom masom, kako bi se prostoriji dao svjetliji ton, jer dok je bila diskoteka, sve je bilo jako tamno.
– To bi sve na kraju trebalo da podsjeća na neki španski stil, jer će struktura kamena ostati i biti “prelivena” specijalnom bijelom masom – pojasnila je Lazar. Lubardine slike trebalo bi da budu izložene u hodnicima.
Podsjetićemo da su JUK Herceg fest i Fondacija ”Petar Lubarda”, potpisali protokol o saradnji na osnovu kojeg su Fondaciji ustupljene prostorije u tvrđavi Forte Mare, za galeriju Fonadacije, bez obaveza. Protokol je potpisan krajem jula prošle godine, na 5 godina s mogućnošću produženja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code