GARAŽA SA AUTOBUSKE STANICI BIĆE IZMJEŠTENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE HERCEG NOVI

GARAŽA SA AUTOBUSKE STANICI BIĆE IZMJEŠTENA ISPRED ZGRADE OPŠTINE HERCEG NOVI

224
0
Podijeli

Najavljeno izmještanje duple garaže sa hercegnovske Autobuske stanice ne prestaje da intrigira i dijeli javnost oko svrsishodnosti ovakog postupka.

Jedni su porotiv toga, pogotovo što je plan da se garaža izmjesti na plato ispred zgrade opštine u centru grada, dok su drugi zadovoljni odlukom o premještanju, jer će se na taj način smanjiti gužve tokom sezone na relaciji Igalo – Meljine, odnosno pri dolasku i odlasku autobusa.
Planirano je da na mjestu garaže, bude dolazni peron, da se ponovo ukloni pješački prelaz, a ulica pored Kanli kule da bude jednosmjerna i samo u pravcu grada.
Sekretar za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Herceg-Novi, Mladen Kadić, za Radio Jadran kaže da je demontaža počela danas, a da će čitav posao biti završen do kraja mjeseca. Metalna garaža će biti premještena ispred zgrade opštine i time neće biti narušene vizure grada.
– Ovim ćemo rasteretiti Autobusku stanicu i saobraćajnu komunikaciju, a u gradu dobijamo više parking mjesta – tvrdi Kadić.
Prema riječima mještana problem su pretplatne karte za ovu garažu, koje im važe do kraja juna, a neki žele i povraćaj novca.
Iz Parking servisa kažu da su pretplatnike o svemu na vrijeme obavjestili, kako ne bi bili oštećeni, jer su karte plaćene do kraja mjeseca. Metalna montažna garaža ima oko 80 parking mjesta od kojih 60 koriste stanari okolnih objekata kroz povoljnije mjesečne pretplatničke karte.
– Pretplatnicima smo ponudili alternativna mjesta na parkiralištu pod rampom na Dubravi, u Desetoj Hercegovačkoj ulici – kaže nam direktor Parking servisa, Milorad Matković. Postoji i nekoliko zahtjeva za povraćaj novca i to će biti i učinjeno, tokom sedmice, uvjerava Matković.
Kako će ubuduće funkcionisati parkiranje u garaži, kada bude izmještena kod opštine i koliko će se uopšte mjesta dobiti on nije mogao da kaže, jer je još puno nejasnoća. Čitav posao se ne može uraditi tako brzo i po njemu je potrebno uraditi projekat, predračun i svakako obzbjediti atest o sigurnosti garaže kada se premjesti. Taj posao će koštati sigurno više od 5.000 eura, tako da se mora raspisati tender za izvođača radova, što je proces koji je složen i traje više nego li je rok za završetak čitavog posla – kaže Matković.
Iz Parking servisa su poslali dopis nadležnom Sekretarijatu i zatražili sastanak, ali povratne informacije još nema.
– Garaža je potpuno ispražnjena, ostala su još samo dva vozila čije vlasnike ne možemo naći, ali i to će se ubrzo završiti i danas je počeo popis dijelova garaže – kazao je Matković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code