“Generacijski most”: Mladi podrška starijim osobama u Herceg Novom

“Generacijski most”: Mladi podrška starijim osobama u Herceg Novom

0
Podijeli

NVO Urban Nova realizovaće još jedan program za unapređivanje polažaja starijih osoba u Herceg Novom, gdje podstiču volonterizam mladih.

– Zahvaljujući Ministarstvu sporta-Direktoratu za mlade, imaćemo priliku da i mlade programski uključimo sa našim starijim sugrađanima kroz projekat “Generacijski most”. Prava snaga jedne zajednice je u iskrenim i humanim intergeneracijskim odnosima, te je stoga osnovni cilj projekta “Generacijski most –volonterski servis za starije osobe u Herceg Novom” – navode iz NVO Urban Nova.

Picerija i restoran

Žele da podstiču volonterizam mladih u pružanju inovativnih usluga za starije osobe u Herceg Novom sa fokusom na kreativno provođenje slobodnog vremena i zdraviji odnos zajednice prema starosti.

Tokom projektnih aktivnosti fokus će biti na unapređenju saradnje svih zainteresovanih strana za kvalitetniju treću dobu sugrađana, pa se nadaju da će zajedničkim učešćem u projektu pozitivno uticati na prevazilaženje generacijskog jaza.
Prvi set aktivnosti sprovode ovog vikenda , kao i prvog vikenda maja, u saradnji sa članovima volonterskog kluba SMŠ “Ivan Goran Kovačić”- “Tačka oslonca” i Udruženjem likovnih umjetnika Herceg Novi.

– Planiramo da probudimo i osnažimo kreativno stvaralaštvo naših sugrađana i time doprinesemo kvalitetu i raznovrsnosti programa koji čine da život (bilo da je to odrastanje ili starenje) u Herceg Novom bude ljepši i dostojenstveniji – naglašavaju iz ove NVO.
Ove aktivnosti podržane su kroz projekat StroNGO – Doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj/ program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code