Generalni konzulat Republike Srbije biračko mjesto za predsjedničke izbore

Generalni konzulat Republike Srbije biračko mjesto za predsjedničke izbore

1571
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Građani Republike Srbije koji su podnijeli zahtjev za glasanje u inostranstvu za sjutrašnje predsjedničke izbore u toj državi, moći će da ostvare svoje pravo u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom.

Kako obavještavju iz tog diplomatskog oderdišta, ispunjen  je zakonski uslov za otvaranje biračkog mjesta i Republička izborna komisija donjela je Rješenje o otvaranju biračkog mjesta u Generalnom konzulatu Republike Srbije, Trg Hercega Stjepana br. 15, Herceg Novi.

Picerija i restoran

–  Pravo da glasaju na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom imaju svi građani koji su blagovremeno podnijeli zahtjev za glasanje u inostranstvu. U skladu sa Zakonom, moći će da glasaju samo oni birači koji su, u za to predviđenom roku (do 11. marta, u ponoć), podnijeli zahtjev za prijavu podatka da će glasati u inostranstvu i na osnovu toga su upisani u izvod iz JBS prema mjestu boravišta u inostranstvu. Na biračkom mjestu je neophodno da se identifikuju važećim dokumentom izdatim isključivo u Republici Srbiji – pasoš, lična karta ili vozačka dozvola na čijem je obrascu naveden JMBG -navode iz Generalnog konzulata.

Na sajtu Republičke izborne komisije  www.rik.parlament.gov.rs  postavljen je kraći video zapis sa obavještenjem građanima o načinu glasanja na izborima za predsjednika Republike, 2. aprila.

Biračko mjesto biće otvoreno sjutra, u nedjelju, 2. aprila, od 7 do 20 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code