Godišnji remont dalekovoda počinje u Herceg Novom

Godišnji remont dalekovoda počinje u Herceg Novom

0
Podijeli

Redovni godišnji remont svih dalekovoda na primorju počeće u Herceg Novom i to sa 35 kilovoltnim dalekovodom Herceg Novi-Topla, a do kraja marta planiran je i remont dalekovoda Baošići-Bijela, Tivat-Bijela-Morinj, Herceg Novi-Kumbor i Risan-Morinj, kazali su Dnevnim novinama u Crnogorskom elektro-distirbutivnom sistemu CEDIS.

Kako najavljuju, tokom aprila će se raditi na dalekovodima u opštinama Kotor i Budva, a prema riječima šefa službe za održavanje 35 kilovolti dalekovoda Miodraga Kastratovića, u maju će se pripremati mreža u konzumu Bara i Ulcinja.

– Maj koristimo za pripremu ljetnje sezone, pa ćemo radove sprovoditi u Baru i Ulcinju. Remontovaćemo dalekovode Buljarica-Čanj, Sutomore-Đurmani-Čanj, Bar-Sutomore, Ulcinj-Vladimir i Stari Bar-Veliki pijesak – rekao je Kastratović, dodajući da se nakon završenih radova spremno dočekuje turistička sezona, a sa njom i veći broj korisnika elektrodistributivnog sistema.

Picerija i restoran

 Tokom juna, jula i avgusta u CEDIS-u su planirali remont dalekovoda na sjeveru Crne Gore, dok će se u centralnoj i južnoj regiji djelovati isključivo interventno. U jesenjim mjesecima biće završeni remonti dalekovoda centralne regije.

Službenici CEDIS-a pred zimsku i ljetnju sezonu intenziviraju aktivnosti na pripremi mreže za drugačije vremenske uslove i povećan broj korisnika. Tako su tokom februara izvršili obilazak dalekovoda, kako bi se utvrdilo stanje i mogući nedostaci nastali u zimskim mjesecima.

– Loše vrijeme u februaru poremetilo je zacrtani plan, ali će se posao završiti. Prilikom obilaska dalekovoda utvrdili smo da su u dobrom stanju. Nije bilo većih promjena na njima tokom zime. Preventivno održavanje energetskih objekata, kakvo CEDlS sprovodi godinama unazad, daje dobre rezultate što se i ove zime potvrdilo. Iz toga razloga možemo biti zadovoljni stanjem naših nadzemnih vodova – ističe Kastratović.

Prema planu održavanja, u CEDIS-u sprovode aktivnosti na više od 20.000 kilometara dalekovoda i niskonaponske mreže.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code