GOJKOVIĆ I RADMAN: PODRŽAVAMO ODRŽIVOST PROJEKTA MAMULE

GOJKOVIĆ I RADMAN: PODRŽAVAMO ODRŽIVOST PROJEKTA MAMULE

355
0
Podijeli

Predsjednik opštine Herceg Novi, Nikola Gojković i predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman pozdravljaju stav boračke organizacije da projekat Oraskoma na ostrvu Lastavica treba podržati kao dobru perspektivu za Opštinu Herceg-Novi – navodi se u zajedničkom saopštenju dvojice predsjednika.

Oni podsjećaju da je na martovskoj sjednici Skupštine opštine Herceg-Novi razmatrana Informacija o valorizaciji ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula davanjem u dugoročni zakup. Ona je sačinjena na osnovu rezultata međunarodnog javnog tendera koju je usvojio Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte i Vlada Crne Gore.
– Polazeći od rasprave koja se vodila na sjednici, donijetih zaključaka i značaja ostrva Mamula koje krasi brojne reklamne turističke prospekte i predstavlja najprivlačniju lokaciju na teritoriji Opštine Herceg-Novi, nedvosmisleno dijelimo stav da ovaj vrijedan spomenik kulture treba zaštititi upravo realizacijom dobre i istovremeno korisne ideje.
Uvažavajući činjenicu da je Ugovor sa Kompanijom Orascom Development Holding AG potpisan, kao i benefite od realizacije ove investicije, prije svega za lokalnu samoupravu Herceg Novog, očekujemo da će poslanici podržati njegovo usvajanje. To bi istovremeno bila i potvrda, koliko su partije i stranke spremne da se argumentovano posvete razvoju Herceg Novog i interesima ove Opštine – saopštavaju Gojković i Radman.
S obzirom na specifičnost ovog lokaliteta njihova želja je da se biraju konstruktivna rješenja i zato smtaraju da treba afirmisati razvojne projekte koji imaju budućnost.
– U tom smislu podržavamo usvajanje ovog ugovornog aranžmana, odnosno donošenje Odluke o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom „Mamula”, ni u jednom trenutku ne zaboravljajući njen istorijski, arhitektonski i kulturni značaj – kaže se na kraju saopštenja koje su potpisali predsjednici Gojković i Radman.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code