GOJKOVIĆ: NAJSLAĐI KUP NA PETERCE

GOJKOVIĆ: NAJSLAĐI KUP NA PETERCE

157
0
Podijeli

Trofeji su ono što se broji u svakom sportu iako ne možemo reći da smo sinoć briljirali, kazao je Radiju Jadran trener Jadrana Vladimir Gojković, nakon osvojenog Kupa Crne Gore.

Vaterpolisti Jadrana treći put uzastopno osvojili su Kup i tako obogatili trofejnu sobu kluba na Škveru sa novim peharom, pobjedivši kotorski Primorac na peterce 4:1. Utakmica je u regularnom toku završena 6:4, čime je Primorac nadoknadio gol razliku iz prvog meča, u kojem je slavio Jadran 12:10.
Gojković je dodao da su igrači bili svjesni činjenice da mogu do pobjede, no zgusnut raspored utakmica koje su imali proteklih dana učinio je svoje, pa većina napada nije realizovana golom u mreži protivnika.
“Imali smo težak meč sinoć i na kraju ga dobili na peterce, što je možda i najslađe. Fizički smo bili dosta izmoreni od tog puta u Italiju, jer smo došli dan ipo prije prve finalne utakmice, a to se sve osjetilo pogotovo u revanšu”.
Iako napad nije funkcionisao kako treba, odbrana je bila na skoro nevjerovatnom nivou, pa je “heroj” sinoćnjeg bokeškog derbija bio golman hercegnovskog tima, Slaven Kandić. On je regularni tok utakmice završio sa 16 odbrana, a u penal seriji zaustavio je udarce Matije Brguljana i Branka Lučića. Gojković dodaje da je to segment igre koji je sinoć funkcionisao mnogo bolje u odnosu na prvi meč finala Kupa u kojem su igrači Jadrana primili velik broj golova.
“Golman nam je sinoć bio izuzetno raspoložen, kako u regularnom dijelu tako i u petercima, kada je uspio da od 5 odbrani 4 peterca. Teško da će se to ikada više ponoviti, a Kandić je vjerovatno najzaslužniji što smo sinoć uspjeli da osvojimo trofej” – ističe Gojković.
U ekipi Jadrana dva gola postigao je Jovan Sarić, a po jedan Bojan Banićević i Vlado Popadić. U penal seriji pogodak za Primorac postigao je Damjan Danilović, dok su za Jadran golove postigli Luka Sekulić, Željko Kovačić, Jovan Sarić i Stefan Vidović.
Jadran, je osim posljednje tri godine, Kup Crne Gore osvajao i 2006. i 2007. godine. Ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine. Primorac je samo jednom, 2009. godine bio pobjednik Kupa Crne Gore. Trofej Kupa bivše SFRJ osvojio je 1986, a 2002. godine bio je pobjednik Kupa SR Jugoslavije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code